Home » Rijken Efteling » REIZENRIJK » Monsieur Cannibale

Monsieur Cannibale


Locatie Reizenrijk

Type Theekopjesmolen

Ontwerp attractie Henny Knoet, dak Michel den Dulk

Bouwer MACK Rides

Geopend 3 mei 1988

Thema Afrikaanse kannibaal

Muziek Gérard Gustin, zang Sacha Distel

Figuren 2

Kosten ƒ 1,5 miljoen

Ritduur 2:20 of 3 minuten

Aantal treinen 12 kookpotten

Capaciteit 1200 per uur

Opvolger van Kikkerfontein


De Kikkerfontein is een fontein die van 1984 tot 1987 op het huidige Reizenrijkplein stond. De fontein was naar ontwerp van Joop Geesink en bestaat uit een aantal kikkerfiguren op leliebladeren zoals we die ook zien bij Harmonie de Kwakers in de eerste Holland-scène van de attractie. De fontein werd gebouwd op de overblijfselen van de Pelikaanfontein.

Monsieur Cannibale is een theekopjesmolen in Reizenrijk. De attractie is vooral bekend door het gelijknamige nummer van Gérard Gustin.

LATERE AANPASSINGEN

  • Tijdens seizoen 1988 heeft de molen maanden zonder kannibaal gedraaid. In de leader van het tv-programma Way of Life, dat in de zomer van dat jaar werd opgenomen in de Efteling, is de splinternieuwe attractie te zien zonder beeld in het midden van de molen.
  • In 2002 werd de attractie overkapt met een rieten dak, naar ontwerp van Michel den Dulk. Sindsdien draait de figuur van de kannibaal om zijn eigen as.
  • Vanaf 2005 wordt de muziek onderbroken door een trommelgeluid bij het starten en stoppen van de rit.
  • In mei 2012 kreeg de attractie een grote renovatie en werd de rieten dakbedekking vernieuwd.
  • In 2016 werden er waarschuwingen in de attractie aangebracht, waaronder een grote sticker over de draaischijf in het midden van iedere pot.