• Gratis te downloaden het Spookslot Krant PDF
  • Nieuw PDF Bestanden pagina
  • Nieuw Soundcloud pagina

Nieuws pretparken


September 2022

Beleef een sprookjesachtig Oud & Nieuw in de Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse attracties, hartverwarmend entertainment én prachtig vuurwerk; in de Efteling luid je op 31 december sprookjesachtig het nieuwe jaar in! Beleef samen met familie en vrienden een bijzondere oudejaarsavond waarbij je niets anders hoeft te doen dan genieten.

Lees meer »

Kom schaatsen tijdens de Winter Efteling!

De Winter Efteling duurt 16 weken: van 14 november tot en met 5 maart 2023! Nieuw is de schaatsbaan op de sfeervolle Warme Winter Weide.

14 november start de Winter Efteling

De Efteling is vier seizoenen lang geopend, dus ook in de winter. Tijdens de Winter Efteling toveren we het hele attractiepark om tot een betoverende winterse wereld vol warmte en gezelligheid.

De Vreugdevuren, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes zorgen ook deze Winter Efteling voor een betoverende sfeer in het park. En alles komt samen op de Warme Winter Weide, waar je dit jaar ook een rondje kunt schaatsen! Natuurlijk zijn attracties en restaurants na zonsondergang prachtig verlicht. Net als het Sprookjesbos, waar kinderen in het nieuwe Heksenkamp een kijkje kunnen nemen in de pruttelende pan van de Heks. Parkshow Raveleijn is de gehele Winter Efteling meerdere keren per dag te bezoeken, je kunt zingen en swingen met winters entertainment en elke dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura in het donker.

Lees meer »

Efteling wordt grotendeels rookvrij

Het attractiepark wil bijdragen aan een Rookvrije Generatie

Vanaf komende Winter Efteling wordt de Efteling grotendeels rookvrij. Jonge bezoekers worden vanaf dat moment niet langer blootgesteld aan het roken, waarmee het attractiepark wil bijdragen aan een Rookvrije Generatie. Omdat doorgaans gasten de Efteling een hele dag of meerdere dagen bezoeken, komen er tien rookzones als uitzondering op het nieuwe beleid. De rookzones worden verspreid door het attractiepark en beschut aangelegd door middel van bestrating en groen. Ook binnen de vakantieparken en hotels wordt dit doorgevoerd, met uitzondering van de terrassen bij de vakantiewoningen. 

 

 

Uit het zicht van de jonge bezoeker

Voor de Efteling was het een belangrijk uitgangspunt om roken minder zichtbaar te maken voor jonge bezoekers. “De Efteling wil een gezonde en veilige plek zijn voor iedereen. Sinds 2017 is roken in de wachtrijen van attracties en in het Sprookjesbos niet toegestaan”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. “Nu zetten we een stap verder richting rookvrij, met uitzondering van enkele rookzones. De rookzones worden uit het zicht van andere bezoekers en dus kinderen geplaatst. Hierdoor dragen we bij aan een Rookvrije Generatie.”

 

Rookvrije Generatie

De beweging op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (Hartstichting, KWF en Longfonds) en wil rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Bij de totstandkoming van het nieuwe beleid werd de Efteling door de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij gefaciliteerd en geadviseerd.

Carla van Gils, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij: "We zijn blij met deze stap want de Efteling draagt met deze keuze bij aan een Rookvrije Generatie. Hoe minder kinderen in aanraking komen met roken, e-sigaretten of vapen, hoe beter. Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat veel attractieparken ook rookvrij worden. Elke plek waar veel kinderen komen hoort namelijk rookvrij te zijn.” 

 

Lees meer »

HEE, DOE JIJ MEE?

HEE, DOE JIJ MEE?!

Hallokids Radio is groot fan van Villa Pardoes! Wij gunnen ieder gezin met een ziek kind een onvergetelijke vakantiebeleving in de Villa. Even ontsnappen aan de werkelijkheid.

Daarom komen DJ Arnoud en DJ Mayoni samen met jou in actie voor Villa Pardoes! Dat doen we met een inzamelingsactie. Hoe kun jij geld inzamelen? Wij hebben een paar tips voor je:

  • Haal wat uit je spaarpot
  • Verzamel lege flessen
  • Vraag papa of mama om wat bij te dragen
  • Doe een klusje voor iemand anders

Met jouw actie kan een gezin met een ziek kind een bijzondere vakantie beleven bij Villa Pardoes.

Hallokids Radio Feest & Live Radio

 Woensdagmiddag 21 september (na schooltijd) wordt de inzamelingsactie afgesloten met een uniek en exclusief Hallokids Radio Feest. DJ Arnoud en DJ Mayoni van Hallokids Radio zijn in Villa Pardoes en zorgen voor een middag om nooit te vergeten. Tijdens dit evenement gaan we zingen, dansen en springen en maken we live radio, samen met bekende artiesten. Bovendien ga op de foto met special guests. Dit wil je niet missen!!

Wil jij erbij zijn, samen met je broertje, zusje of bestie? Start dan nu je actie voor Villa Pardoes en doe je best!

Lees meer »

Breaking Nieuws!

Breaking Nieuws!

Zoals bekend is de Mini Efteling zaterdag 1 oktober voor de allerlaatste keer geopend!

Maar... omdat de belangstelling erg groot is en we dit laatste seizoen zoveel reacties van onze bezoekers hebben gehad dat het enorm jammer is als de Mini Efteling nooit meer open gaat en sowieso al de bedoeling was om de attracties niet weg te halen, hebben we na lang overleg besloten om toch niet definitief dicht te gaan.

Maar onze Directeur Imre stopt na 18 jaar wel vanaf 1 oktober, en er is momenteel nog geen opvolger gevonden. Daarom zal de Mini Efteling niet meer het hele jaar wekelijks open zijn, maar voortaan alleen van april tot oktober.

Dus wie de Mini Efteling dit jaar nog wil bezoeken kan nog reserveren t/m 1 oktober op

www.mini-efteling.nl

Lees meer »

Laatste dans voor Efteling-attractie Spookslot

Medewerkers beleven de allerlaatste show

De deuren van griezelattractie Spookslot sloten gisterenavond 4 september voor de allerlaatste keer in de Efteling. Voor veel liefhebbers, medewerkers en bezoekers die aanwezig waren, was het een bijzondere dag. De meesten beleefden de show nog één keer voordat de attractie definitief zou sluiten, anderen hadden daarvoor al afscheid genomen. Rond de klok van 22.00 uur, onder het toeziend oog van alleen de Spookslot-medewerkers, dansten de geesten nog één keer op de onvergetelijke muziek van Camille Saint-Saëns en schuifelden de monniken hun laatste meters door de spookruïne. Er was een eervolle rol voor de medewerkers die jarenlang met hart en ziel bij het Spookslot hebben gewerkt. Zij sloten de deuren voor de allerlaatste keer en mochten het spannende tafereel daarna nog één keer beleven. 

 

Blijven griezelen in de Efteling

“We sluiten een mooie attractie waar veel bezoekers kennis hebben gemaakt met griezelen in de Efteling. Dat is een unieke herinnering die vaak voor altijd bij blijft”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. “Die herinneringen werden al die tijd ook mogelijk gemaakt door de inzet van de medewerkers van het Spookslot. Daarom kregen zij de eer om in besloten kring, exclusief de allerlaatste show te beleven om zo afscheid te nemen van hun werkplek. We hebben een dubbel gevoel bij dit afscheid, want het is enorm jammer dat het Spookslot niet behouden kan blijven. Waar onze attracties en sprookjes van generatie op generatie te beleven zijn, is het gebouw uit 1978 zowel binnen als buiten in zeer slechte staat. Daarom hebben we gekozen voor een geheel nieuwe gebiedsinvulling op deze locatie, waarbij we het griezelen in de Efteling behouden. Er komt een prachtig themagebied waar het nóg spannender wordt en griezelen wederom de hoofdrol krijgt.”

 

Nieuw themagebied

Het Spookslot zal na 44 jaar plaatsmaken voor een geheel nieuw themagebied met een nieuwe attractie waarin het griezelen ook wordt doorgevoerd in de horeca, retail en entertainment. Na de sluiting van het Spookslot beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe themagebied, dat naar verwachting opent in 2024.

Lees meer »

Nieuw muziekalbum op Spotify: Spookslot

Vanaf vandaag kun je de muziek van Efteling-attractie Spookslot voor altijd beluisteren. Op Spotify zijn 4 tracks toegevoegd aan het nieuwe muziekalbum.

 

Om de attractie zo goed mogelijk te vereeuwigen is de Spookslot-muziek opnieuw opgenomen. Niet alleen voor het Efteling-archief, maar ook voor alle Spookslot-gerelateerde video’s. Dankzij de nieuwe opnames kunnen we nu ook een nieuw speciaal Spookslot album uitbrengen op Spotify en andere streamingdiensten!

4 tracks in het nieuwe Spookslot-muziekalbum

De eerste track Jammerende Man neemt je in gedachten mee door de halfduistere gang, waar je de man al van verre klaaglijk kon horen jammeren. De tweede track, Verhaal van het Spookslot, vertelt je de geschiedenis van de spookruïne. Het derde nummer, Slotplein, is audio-registratie van de hoofdshow. Natuurlijk mag de registratie van het klassieke muziekstuk Danse Macabre, van componist Camille Sint-Saëns, niet ontbreken in dit album.

Lees meer »
Augustus 2022

Walibierfest

Maak je klaar voor een dikke party in Walibi Holland met kilo’s confetti, foute outfits en liters bier. Samen met de meest foute hits en artiesten zorgen we voor het leukste foute feest van het jaar! Je kunt trouwens rollend naar huis, want je kan blijven slapen in Walibi Village. Bekende artiesten zoals onder andere Rene Karst, Het Feestteam, de Gebroeders Ko en de Lawineboys breken de tent af.

Natuurlijk kan jij met je ticket overdag HARDGAAN in meer dan 30 spectaculaire attracties. Dat betekent een te gekke rit in Goliath, een spetterend avontuur in Crazy River en sensationele ride in UNTAMED.

Lees meer »

Summer Feelings

The summer is magic

Het belooft weer een zinderende zomer te worden in Toverland. Van 16 juli t/m 4 september kun je iedere dag genieten van 10:00 tot 21:00 uur! Proost samen op heerlijke zomerdagen, maak een splash in één van de wildwaterbanen of pak je favoriete achtbaan mee. Ook pakken we iedere dag uit met sfeervol entertainment en twee spraakmakende shows. 

TIP: claim je tickets minimaal 7 dagen van te voren en ontvang tot 7 euro korting! Of ga voor een extra voordelig Siësta-ticket (16:00 - 21:00 uur).

Lees meer »

Varen in een kano tussen de wilde dieren

Beekse Bergen organiseert in juli en augustus twee uur durende kanotochten langs de dieren voor bezoekers. Deelnemers ontdekken vanuit de kano’s het safaripark en leren van een ranger alles over de soorten die ze onderweg tegenkomen. 

Lees meer »

Proost samen met ons eigen Toverland-biertje

Ben je een echte bierliefhebber? Dan val je met je neus in de boter! Op zaterdag 9 juli lanceren we ons eigen Toverland-biertje: Magical Beer! In dit magische brouwsel proef je echt onze magie, dus dat wordt proosten! Géén 18, géén alcohol.

Lees meer »

Extra entertainment de komende vijf weken

Geniet de laatste weken van de Zomer Efteling nog vaker van de verschillende entertainment-acts én Efteling-muzikanten!

Ben je deze zomer al naar de Efteling geweest? Dan heb je vast een ‘elfie’ gemaakt met de Droomvlucht elfjes in de Elfentroon! Durfde je ook een high five te geven aan de reusachtige Djinn op het Fata Morgana Plein?

Lees meer »
Juli 2022

Win tickets voor de allerlaatste nacht van het Spookslot

Decennialang heeft het Spookslot bij jong en oud de stuipen op het lijf gejaagd. Op zondag 4 september beleef je dit spannende spektakel voor het laatst. De iconische attractie maakt namelijk plaats voor een duister nieuw themagebied met een nieuwe griezelige attractie. Natuurlijk nemen we waardig afscheid van het Spookslot.

Lees meer »

Een waardig afscheid voor Efteling-attractie Spookslot

Met een spookachtig slotstuk bewijzen we de iconische attractie Spookslot de laatste eer. Ontdek in deze blog wat je allemaal kunt verwachten en wanneer.

Decennialang jaagt het Spookslot jong en oud de stuipen op het lijf. Op zondag 4 september beleef je dit spannende spektakel voor het laatst. De iconische attractie maakt namelijk plaats voor een duister nieuw themagebied met de nieuwe griezelige attractie: Danse Macabre.

Lees meer »
Juni 2022

Efteling-huisaroma's

Haal de geuren van Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana in huis met de drie nieuwe roomsprays van de Efteling.

Goed om te weten

De roomsprays zijn vanaf half juni voor € 12,50 per stuk verkrijgbaar. In souvenirwinkel Efteldingen zijn alle varianten te koop. In de souvenirwinkels bij Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana alleen de attractie-specifieke geur.

Lees meer »
Mei 2022

Een zomer met veel entertainment, de hele dag door!

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? In juli en augustus zijn we zowel doordeweeks als in het weekend éxtra lang geopend en komen Efteling-attracties tot leven!

Het zomerseizoen staat voor de deur en natuurlijk hoort daar een dagje Efteling bij! Je kunt nu al je favoriete bezoekdag reserveren tot en met 4 september 2022.

Lees meer »

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre opent in 2024

Het bijpassende nieuwe themagebied, van maar liefst 17.000 m² groot, wordt griezeliger dan ooit!

Na de zomer zal het Spookslot plaatsmaken voor een huiveringwekkend nieuw themagebied met de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, horeca, een souvenirwinkel en bijpassend entertainment. Het themagebied met attractie opent in 2024.

Lees meer »
April 2022

Wel een bezoek reserveren, maar geen tijdslot meer

Vanaf dinsdag 26 april 2022 reserveer je alleen nog je gewenste bezoekdag. Een tijdslot reserveren is niet meer nodig.

Heb je een dagje Efteling op de planning staan? Dan hebben wij goed nieuws. Om de Efteling te kunnen bezoeken heb je vanaf dinsdag 26 april 2022, geen tijdslot-reservering meer nodig. Abonnementhouders en verblijfsgasten hoeven nog steeds geen bezoekdag te reserveren.

Lees meer »
Maart 2022

Feestelijke opening Efteling Wonderland!

Vandaag opent een nieuw, tijdelijk sprookje op de Speelweide om onze 70e verjaardag te vieren: Efteling Wonderland. Tot en met 3 oktober nodigen we al onze gasten uit op het maffe verjaardags-theefeestje, dat op geheel eigen wijze georganiseerd wordt door de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. 

Lees meer »

Efteling Wonderland opent 28 maart

De Efteling is jarig, daarom organiseren de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas het maffe verjaardags-theefeestje in de moestuin van de haas.

“De Efteling viert haar zeventigste verjaardag in woelige tijden. Het belang van samen zijn en af en toe ontsnappen aan de realiteit is belangrijker dan ooit. We hebben duidelijk gekozen voor een sprookje waarbij feest centraal staat. Juist door het tijdelijke karakter maken we dit jubileumjaar extra bijzonder,” licht Algemeen Directeur Fons Jurgens toe. “Tijdelijk, maar wel vernieuwend. Want voor het eerst gaan onze bezoekers als eregasten zelf actief meespelen in een sprookjesscène. Samen met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas zijn onze bezoekers onderdeel van de beleving. De Efteling zal altijd trouw blijven aan het sprookje maar gaat ook mee met de tijd. Zo kunnen we op weg naar de volgende zeventig jaar.”

Lees meer »
Februari 2022
Januari 2022
December 2021

Helaas Efteling weer gesloten door maatregelen Covid

Efteling gaat door de nieuwe maatregelen weer dicht

De nieuwe maatregelen gaan weer roet in het eten gooien. Helaas moet er weer van alles dicht vanwege de nieuwe verwachte Covid golf die verwacht wordt binnenkort.

 

Het park zal na verwachting t/m 14 januari 2022 gesloten moeten blijven

Lees meer »

Kerst Special van The Streamers vanuit de Winter Efteling

De Winter Efteling is het sprookjesachtige decor voor het kerstconcert van The Streamers! De ruim twee uur durende liveshow is 26 december gratis via een livestream te bekijken. Maak nu kans om live bij de repetitie te zijn!

 

Kerstconcert The Streamers
De in maart opgerichte band The Streamers maakt op Tweede Kerstdag een comeback. De band, bestaande uit 16 Nederlandse artiesten, treedt op 26 december op in de Winter Efteling. Kijkers kunnen vanaf 20.30 uur rekenen op een ruim twee uur durende live show. Kaarten voor de livestream zijn gratis verkrijgbaar via thestreamers.nl.

 

Nadat The Streamers dit voorjaar massaal door Nederland werden omarmd, wil de band dit keer iets teruggeven via het goede doel. Het wordt zeer gewaardeerd als je een bedrag naar keuze achterlaat in onze fooienpot. Met deze fooienpot bekostigen we de livestream en steunen we UNICEF. Als ’s werelds grootste kinderrechtenorganisatie helpt UNICEF kinderen die worden geraakt door een driedubbele crisis: corona, klimaat en conflicten. 

Lees meer »

Aquanura met een zachte G is tijdelijk terug

Vanaf 17 december kunnen bezoekers weer genieten van de sensationele watershow ‘Aquanura met een zachte G’.

The Streamers

Ter ere van de samenwerking met The Streamers op 26 december, komt tijdelijk de show ‘Aquanura met een zachte G’ terug in de Efteling. Deze versie van Aquanura is een eerbetoon aan zanger Guus Meeuwis, één van de initiatiefnemers van The Streamers. De show is vorig jaar gemaakt ten ere van het 25-jarig jubileum van Guus Meeuwis. Kan je niet wachten om de show te zien? Bekijk dan alvast de video. 

Lees meer »

Voedselbank ontvangt cheque voor meubilair Efteling Hotel

De Voedselbank Loon op Zand is blij verrast met de cheque van € 3.000,-. Voorzitster Esther van de Donk: “In deze bijzondere tijd is dit bedrag meer dan welkom.”

Begin 2021 zijn 102 hotelkamers in het Efteling Hotel gerenoveerd. Een deel van de meubels uit de hotelkamers kreeg een tweede leven via de plaatselijke kringloopwinkel KDC Spullenbank. 

Drie dagen lang waren de vrijwilligers van KDC, samen met de medewerkers van het Efteling Hotel, bezig met het leeghalen van de hotelkamers. De ruim duizend meubels uit de hotelkamers, waaronder bedden, nachtkastjes, stoelen, schemerlampen en tafels, waren binnen een week uitverkocht!

Lees meer »

Openingsdatum Sirocco en Archipel bekend

De Wereld van Sindbad, met de attracties Sirocco en Archipel, opent op zaterdag 1 januari 2022. Met deze 2 cadeautjes start 2022, het jaar waarin de Efteling haar 70ste verjaardag viert, extra feestelijk!

Ontdek de Wereld van Sindbad
Sirocco en Archipel verrijzen tegenover de overdekte achtbaan Vogel Rok. De aangepaste attracties krijgen het thema van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht. De attractie Vogel Rok is al een element uit één van de zeven zeereizen van Sindbad. Tegenover deze attractie, in de hoek van Reizenrijk, wordt de Wereld van Sindbad nu uitgebreid. Met Archipel, een waterspeelplaats waar jonge ontdekkingsreizigers de elementen trotseren en op zoek gaan naar verrassingen die er verscholen liggen. En met Sirocco, waar je met het hele gezin een duizelingwekkend avontuur beleeft totdat de storm weer gaat liggen.

Lees meer »

Efteling bestaat 70 jaar in 2022

Attractiepark viert elke dag feest met gasten

 

Het wordt een sprookjesachtig feestjaar in de Efteling! In 2022 bestaat het attractiepark namelijk 70 jaar en daarom pakt de Efteling het hele komende jaar uit met kleine én grote verrassingen. Zo wordt het jubileum op 1 januari 2022 afgetrapt met de opening van de attracties Sirocco en Archipel in het Reizenrijk. Begin februari, direct na de Winter Efteling, zet Langnek een feesthoedje op, worden er slingers opgehangen en is er feestmuziek te horen in het park. Iedere dag om stipt 16.00 uur wordt er feest gevierd met de aanwezige parkgasten. Tussen april en oktober wordt de feestvreugde verhoogd met een uniek pop-up sprookje op de Speelweide.

 

Lees meer »

Eftelingbeveiligers achtervolgen autodieven door Kaatsheuvel

Twee mannen hebben in augustus een Audi gestolen vanaf het beveiligde parkeerterrein van de Efteling. Beveiligers van het pretpark gingen erachteraan. Wat volgde was een dollemansrit door Kaatsheuvel. De politie is nog altijd op zoek naar de twee dieven.

 

Bron: Rebecca Dijkstra (Omroep Brabant)

 

De mannen sloegen toe op 22 augustus, rond halfeen ’s middags. Een van de twee stond op de uitkijk en de ander wist op klaarlichte dag de Audi te stelen. Nadat hij was weggereden, stapte de andere man iets verderop in en scheurden ze samen weg.

Maar de diefstal bleef zeker niet onopgemerkt op het beveiligde terrein van het pretpark. Beveiligers zagen de diefstal en gingen er snel achteraan, maar de dieven reden zó hard dat de beveiligers de achtervolging op een gegeven moment moesten staken.

"Het was te gevaarlijk en het ging te hard. Ze hebben levensgevaarlijke situaties veroorzaakt door met 130 kilometer per uur door Kaatsheuvel te rijden", aldus de politie.

Passat
De dieven hebben weinig plezier gehad van 'hun' nieuwe Audi. De auto werd gedumpt aan de Louise de Colignystraat en drie dagen later gevonden. Het tweetal staat duidelijk op beeld. De politie hoopt dat iemand hen herkent.

Vlak daarvoor reed er een zwarte Volkswagen Passat met Pools kenteken het terrein op. Het is niet zeker dat de mannen daarin zaten, maar de auto is verdacht omdat deze als gestolen geregistreerd stond.

 

Lees meer »

Bäckerei Krümel opent deuren in de Efteling

Vanochtend waren de eerste bezoekers te gast in Bäckerei Krümel, de nieuwe ambachtelijke bakkerij op het Max & Moritz Plein in de Efteling. De twee kwajongens hadden de sleutel van het pand in een broodmannetje verstopt, maar Bakker Krümel hield zijn hoofd koel. Toen de deuren eindelijk open konden was het publiek welkom om als eerste te proeven van ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s. Het restaurant met normaal gesproken 125 zitplaatsen binnen en 50 buiten is duurzaam gebouwd en wordt gasloos verwarmd. Met een investering van drie miljoen euro is dit het sluitstuk voor het Max & Moritz Plein dat hiermee bijna aanvoelt als het Alpendorpje waar de jongens met hun moeder wonen.

 

Thematisch assortiment

Bäckerei Krümel en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Projectmanager Horeca Melvin van Brakel licht toe: “Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse Konditorei met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele deckoven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner. Met het ambachtelijke aanbod spelen we in op de wensen van onze gast, die soms snel wil eten of juist iets langer de tijd wil nemen. Op de kaart staat o.a. thematisch Schwarzwalder Kirschgebak, plaatbrood met gatenkaas en Flammkuchen-broodpizza. Die combineren goed met koffiespecials of verse sappen. Onder de noemer ‘De Betere Keuze’ bieden we ook gezondere alternatieven aan, zoals volkoren- of groentevarianten en er zijn dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten. Mijn favoriet zijn de ‘Deugnieten’: zachte, zoete broodmannetjes in de vorm van de kwajongens Max en Moritz.”

 

Max en Moritz als broodmannetjes in de oven

De twee kwajongens Max en Moritz wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…

Lees meer »

Het Oud & Nieuw feest gaat niet door

Op dit moment is het te onzeker welke maatregelen er op 31 december zullen gelden. Binnen de huidige maatregelen zou een activiteit in de avond sowieso geen doorgaan kunnen vinden. We vinden het jammer om dit besluit te nemen, maar zien ons genoodzaakt om nu een knoop door te hakken, omdat het anders te kort dag wordt. Lees hieronder meer informatie wanneer je tickets voor het Oud & Nieuw feest hebt.

Lees meer »