• Eftel-site.nl van pretpark tot dierentuin
 • Bekijk onze foto's en video's.
 • Lees het nieuws op onze nieuwspagina

Nieuws pretparken


September 2023

De inschrijving voor de Villa Pardoes WinterRun 2023 is geopend!

De inschrijving voor de Villa Pardoes WinterRun 2023 is geopend! 

De zesde editie van de Villa Pardoes WinterRun vindt plaats op zaterdag 9 december 2023!
Het belooft een extra bijzondere editie te worden. We zullen dit jaar starten en finishen op het terrein van Villa Pardoes, dat wordt omgetoverd tot festivalterrein. Kortom een unieke setting vol beleving en nog grootser dan vorige jaren.

Rennen of wandelen? Dat is aan jou!  Aangemoedigd door gastgezinnen en vrijwilligers. De Villa Pardoes WinterRun is toegankelijk voor iedereen, van beginneling tot getrainde loper. En natuurlijk is deelnemen belangrijker dan je eindtijd!

Samen in actie voor Villa Pardoes!
We komen tijdens dit sportieve event in actie voor Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke en unieke vakantiebeleving aan. Iedereen is welkom; broertjes, zusjes. papa's, mama's, opa's en oma's. Een week lang genieten en mooie herinneringen maken met het hele gezin. Daar gaat het om in Villa Pardoes. Met jouw deelname en opgehaalde donaties kun je het verschil maken voor deze zieke kinderen en hun families. Doe mee! Schrijf je in en start meteen met het ophalen van extra donaties.

Deelname mogelijkheden
Doe mee samen met je familie, vrienden, collega’s, klasgenoten of sportclub en kies een onderdeel naar keuze.

 • WinterRun
  • 6 km
  • 10 km
  • Snelle inschrijvers tarief € 20,- (t/m 15 oktober)
  • Regulier tarief € 22,50 (na 15 oktober)
 • WinterWalk
  • 6 km
  • 10 km
  • Snelle inschrijvers tarief € 20,- (t/m 15 oktober)
  • Regulier tarief € 22,50 (na 15 oktober)
 • Kids WinterRun (4 t/m 12 jaar)
  • 600 m
  • 1200 m
  • Snelle inschrijvers tarief € 7,50 (t/m 15 oktober)
  • Regulier tarief € 10,- (na 15 oktober)

Voor de WinterRun en WinterWalk kun je je individueel, als (vrienden)team of als businessteam inschrijven.
Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er de Kids WinterRun. Het parcours voor deze jongste lopers biedt voldoende gelegenheid voor ouders, opa’s en oma’s om hun kampioenen aan te moedigen.

Wil je meer informatie over deelname als businessteam? Lees hier verder!

Donaties ophalen
Na je inschrijving is de eerste stap is gezet! Nu kan het ophalen van extra donaties beginnen! Met het inschrijfgeld kunnen we dit bijzondere sportieve evenement organiseren. De opgehaalde donaties maken het mogelijk om de gezinnen daadwerkelijk een week lang gratis in de Villa te ontvangen. Donaties zijn dus heel hard nodig! Door middel van een persoonlijke pagina op de website van de WinterRun kun je jouw vrienden, familie en bekende eenvoudig via e-mail, Social Media of WhatsApp enthousiasmeren om jouw deelname te steunen door een bedrag te doneren. Meer weten over Villa Pardoes? Neem dan een kijkje op: villapardoes.nl.

Draag ook jouw steentje bij en doe mee aan de zesde editie van de Villa Pardoes WinterRun!

 

Lees meer »

Safaripark Beekse Bergen verwelkomt miljoenste bezoeker van het jaar

De nietsvermoedende familie Jansen werd vandaag in het zonnetje gezet bij Safaripark Beekse Bergen. Onder hen bevond zich namelijk de miljoenste bezoeker van het Hilvarenbeekse park dit jaar. Nog niet eerder kwam het voor dat Safaripark Beekse Bergen zo vroeg in het jaar de miljoenste bezoeker mocht ontvangen.

 

General manager Rens Willemsen is er trots op dat het park zo veel bezoekers mag ontvangen. "Elke dag wordt hard gewerkt om voor zowel onze gasten als de dieren zo goed mogelijk te zorgen. Er is veel geïnvesteerd in het park met dit jaar de bouw van de Olifantenvallei. Het is goed om dit in de bezoekersaantallen terug te zien! Het verwelkomen van de miljoenste bezoeker is dan de kers op de taart en het is ontzettend leuk dat we de familie Jansen een onvergetelijke dag mogen bezorgen."

 

De familie Jansen bestaat uit moeder Kristy, vader Jasper en drie dochters Resa (7 jaar), Lore (4 jaar) en Filou (4 maanden). Ze zijn verwend met een bos bloemen, een cadeaubon, een rugtasje gevuld met leuke souvenirs en ze kregen een exclusieve rondleiding van een ranger inclusief een kijkje achter de schermen, waar de jonge familie zichtbaar van genoot.

 

Kristy Jansen: "Wat een bijzonder welkom! De meiden hebben vandaag een studiedag op school, dus hebben we besloten om een dagje naar Beekse Bergen te gaan." Het is voor de familie het derde bezoek dit jaar en zijn erg nieuwsgierig naar de Olifantenvallei. "We zijn erg benieuwd hoe het is geworden! Ook bijzonder dat er leeuwenwelpjes zijn. We kijken uit naar wat de dag nog meer brengt, maar de kans is groot dat de meiden morgen een nieuw lievelingsdier hebben" lacht Kristy.

Lees meer »

Leeuwenwelpjes in Beekse Bergen verkennen het grote buitenverblijf

De vier leeuwenwelpjes in Beekse Bergen hebben vandaag voor het eerst het grote buitenverblijf verkend. Nadat de schuif open ging, kwam één van de jonge welpjes als eerste buiten kijken, de moeder en andere drie welpjes volgden snel.

 

De welpjes werden een kleine twee maanden geleden geboren in het Safaripark. De drie vrouwtjes en een mannetje verbleven afgelopen weken onder de zorg van moeder Evy in het binnenverblijf en konden beetje bij beetje de buitenwereld verkennen op het terrasje gekoppeld aan de stal. Hier konden ze voorzichtig wennen aan gras en zand.

 

Eerste nestje

Het is het eerste nestje leeuwen in Beekse Bergen sinds zes jaar. De jonge dieren zijn in de nacht van dinsdag 11 juli op woensdag 12 juli ter wereld gekomen. Oorspronkelijk werden er vijf welpjes geboren, maar eentje heeft het niet gehaald.

 

Met de overige vier gaat het heel goed, vertelt hoofd dierenverzorger Christian Meurrens. "Ze groeien als kool: ze zijn tonnetje rond. Hun gewicht is inmiddels verdubbeld vergeleken met hun geboortegewicht. Ook hebben ze inmiddels twee medische checks gehad en alles zag er goed uit."

 

De jonge dieren hebben, nadat het geslacht bekend werd, namen gekregen. Het mannetje heet Nelson en de namen van de vrouwtjes zijn Winnie, Zenani en Nandi. De vader van de welpjes heet Mandela en dat was de inspiratie om de nakomelingen te vernoemen naar de familie van Nelson Mandela.

 

Kwetsbare soort

De status van de leeuw in het wild is 'kwetsbaar'. Het betekent dat als het dier niet goed wordt beschermd, het in de toekomst hoogstwaarschijnlijk uitsterft. In Afrika verdwijnt steeds meer leefgebied, waardoor leeuwen steeds vaker gesignaleerd worden in de dorpen. Met alle gevolgen van dien. Stroperij en ziektes onder de dieren zijn andere veelvoorkomende bedreigingen.

 

Het Hilvarenbeekse park zet zich in, samen met andere Europese dierentuinen, voor het behoud van de diersoort. Dat doen ze door via managementprogramma's voor een gezonde reservepopulatie te zorgen. De geboorte van de vier welpjes is daarom belangrijk voor de toekomst van deze diersoort. Daarnaast zet Beekse Bergen zich ook in voor het behoud van de soort in de natuur, onder andere door het, middels Stichting Wildlife, financieel ondersteunen van het Namibian Lion Trust.

 

Lees meer »
Juli 2023

Efteling-collega’s lezen sprookjes voor in het park op 7/7: Dag van het Sprookje

medewerkers attracties, horeca en directie verlieten tijdelijk hun werkplek om verhalen te delen

Ook dit jaar op 7/7, vierde de Efteling als hoeder van het sprookje de Dag van het Sprookje. 7 uur lang, tussen 11.00 tot 18.00 uur, lazen 7 heel ‘gewone’, maar gepassioneerde Efteling-medewerkers sprookjes voor op verschillende plekken in het attractiepark. Ze verlieten daarvoor een uur hun eigen werkplek. Directeur Product, Markt & Imago Koen Sanders las bij Speelbos Nest! het sprookje De Redders van Ruigrijk voor: “Dit sprookje heb ik mijn kinderen al zo vaak voorgelezen, dat gaat bijna vanzelf. Ik vind voorlezen belangrijk omdat verhalen vertellen mensen bij elkaar brengt. Dat is ook precies wat we elke dag opnieuw in de Efteling doen. Verhalen vertellen waarin we onszelf kunnen herkennen, waardoor we anderen beter leren begrijpen. Zo leert dit bijzondere sprookje van Marc de Hond dat je ook met een beperking een stoere held kunt worden. Marc de Hond schreef het speciaal voor de opening van het inclusieve Speelbos Nest!.” Bezoekers genoten van de voorlees-actie.

Lees meer »
Juni 2023

Efteling opent horecapunt in themagebied rond Danse Macabre

Het themagebied rondom de nieuwe attractie Danse Macabre is nog volop in ontwikkeling, maar Efteling-bezoekers kunnen binnenkort alvast de sfeer van het Huyverwoud proeven. Op 1 juli openen namelijk het horecapunt In den Swarte Kat en toiletvoorziening De Laetste Hoop. Het Huyverwoud, met bijbehorende attractie Danse Macabre, vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling. 

Thematisering

In den Swarte Kat is een van de horecapunten in het nieuwe themagebied rondom attractie Danse Macabre. Efteling lanceert hier een - voor het attractiepark - nieuw horecaconcept, waarbij de gast producten kan afrekenen via zelfscankassa’s. In het horecapunt kan men gethematiseerde producten kopen, zoals Ketelkoek, abdijbrood en Bloedsap. Gasten kunnen de versnapering meenemen of direct nuttigen op het terras.

Bekijk foto's:

Lees meer »

Efteling deze zomer weer extra lang geopend

Tijdens de zomermaanden komt de Efteling nóg meer tot leven. Vanaf 30 juni tot en met 3 september kun je elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in het Nederlandse attractiepark genieten van alle achtbanen, attracties en sprookjes. Vind volop verkoeling in de waterattracties, geniet van spectaculaire parkshows en bewonder de natuur op haar mooist. Op verschillende locaties komen de Eftelingbewoners de zomer mee vieren. 

Lees meer »

Fran (10) wint Efteling Sprookjestekenwedstrijd

Tekening krijgt ereplaats in Efteling Museum

De 71e verjaardag van de Efteling werd vandaag feestelijk ingeluid met de bekendmaking van de winnaar van de Sprookjestekenwedstrijd. Woensdagmiddag 31 mei bewonderde de Vlaamse Fran Lenoir (10 jaar) trots haar eigen tekening tussen de ontwerpen van onder andere Anton Pieck en Ton van de Ven in het Efteling Museum. Fran won de tekenwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar, die de Efteling organiseerde ter ere van de 128e verjaardag van grondlegger Anton Pieck. Uit meer dan 350 inzendingen koos de vakjury haar tekening als beste. Fran is super trots: “Ik voel mij vereerd. Ik had nooit gedacht dat ik een eerste prijs zou winnen. En het is nog wel mijn eerste tekenwedstrijd!” Naast de ereplaats voor haar tekening won Fran uit Brugge, België, ook zes Efteling-tickets. De tekening is tenminste t/m 31 december 2023 in het Efteling Museum te zien.

Lees meer »
Mei 2023

Onderzoek van Randstad: Efteling en Maastricht UMC+ meest aantrekkelijke werkgever

Inclusiviteit en veiligheid steeds belangrijker

 

Diemen, 4 mei 2023 – Efteling en Maastricht UMC+ zijn de meest aantrekkelijke werkgevers van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse Randstad Employer Brand Research dat onderzoeksbureau Kantar uitvoerde onder ruim 11.000 Nederlanders van 18 tot 67 jaar. De bedrijven winnen daarmee de Randstad Award. In het onderzoek kiezen respondenten uit de 150 grootste Nederlandse organisaties de aantrekkelijkste werkgevers. Nog altijd zijn salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden de belangrijkste factoren bij het vinden van nieuwe werknemers. Een prettige werksfeer en een goede balans tussen werk en privéleven worden hoog gewaardeerd door zowel nieuwe als bestaande werknemers. De hightech en IT sector zijn nog altijd de meest aantrekkelijke sectoren. 

 

Lees meer »
April 2023

Efteling lanceert Sprookjestekenwedstrijd tijdens opening vernieuwd Anton Pieck Plein

Winnende tekening wordt in Efteling Museum tentoongesteld

Woensdagochtend 19 april nam de Efteling na twee weken van verbouwing het vernieuwde Anton Pieck Plein in gebruik, met medewerking van kleindochter Brigitte Pieck en haar dochter. Mevrouw Pieck mocht samen met het Ballonnenvrouwtje en Efteling-directeur Fons Jurgens de deuren van het Efteling Museum openen, waar een tijdelijke expositie over Anton Pieck is ingericht. Hoofdontwerper Sander de Bruijn lanceerde ter plekke de Sprookjestekenwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar. Het plein, de expositie en de tekenwedstrijd zijn een eerbetoon aan de grondlegger die met zijn romantische gedachtegoed in 1952 de basis legde voor het huidige cultureel erfgoed van het park. De winnende tekening zal vanaf 31 mei in het Efteling Museum tentoongesteld worden.

De sfeer van weleer

Toegestroomde, nieuwsgierige bezoekers verkenden deze ochtend het vernieuwde Anton Pieck Plein in de sfeer van weleer, met nieuwe, vrolijke draaiorgelmuziek. Zo ook Marchal Nickolas (29) en zijn gezin: “Ik was acht jaar toen ik de Efteling voor het eerst bezocht en koester warme herinneringen aan het Anton Pieck Plein. Ook mijn kinderen komen hier graag voor een rondje in de draaimolen. Goed dat dit stukje nostalgie bewaard blijft.” 

Gasten genoten van de poppenkastvoorstellingen in het gerenoveerde poppentheater uit 1954 of probeerden de waterpomp… Velen zwierden rond in de gerestaureerde zweefmolen met de muzikale aapjes naar een schets van Anton Pieck of bezochten het Efteling Museum. 

Sprookjestekenwedstrijd

Alle kinderen t/m 12 jaar in Nederland en Vlaanderen kunnen deelnemen aan de Sprookjes-tekenwedstrijd. Opdracht: Maak een sprookjesachtige tekening. Een zelfbedacht sprookje, een magisch voorwerp of juist één van de dertig sprookjes uit het Sprookjesbos. Anton Pieck won als elfjarige zijn eerste tekenwedstrijd. De prijs: vijf tubes verf en een fixeerspuitje, noemde hij het grootste succes dat hij ooit in zijn leven heeft gehad. Het sterkte hem om door te gaan met wat hij het liefst deed. Met de Sprookjestekenwedstrijd wil de Efteling kinderen uitdagen om hun passie te volgen en hun fantasie te gebruiken. Deelnemen kan tot uiterlijk 17 mei 2023. Meer informatie over de tekenwedstrijd is hier te vinden.

Tijdelijke expositie Anton Pieck

Samen met het Anton Pieck Museum in Hattem creëerde de Efteling een tijdelijke expositie over Anton Pieck (1895-1987). In het Efteling Museum kunnen bezoekers kennismaken met ándere kunstwerken van Anton Pieck, zoals etsen, olieverfschilderijen en inkttekeningen. Er zijn 26 kunstwerken te zien, zoals een potloodtekeningen, gedetailleerd uitgewerkte houtsneden en kleurrijke voorstudies en illustraties. 

Lees meer »

Efteling eert grondlegger Anton Pieck met vernieuwd plein

Vanaf 19 april: poppenkastvoorstellingen, tijdelijke expositie en zweefmolen met muzikale aapjes

Op 19 april opent de Efteling als eerbetoon aan haar grondlegger Anton Pieck het vernieuwde Anton Pieck Plein. Nog steeds laten de ontwerpers zich inspireren door het nostalgische, romantische gedachtegoed waarmee de tekenmeester in 1952 de basis legde voor de Efteling. De sfeer van weleer wordt weer voelbaar op het plein uit 1954, waar ook nieuwe muziek te horen zal zijn. Het poppenkasthuisje wordt in ere hersteld en de dagelijkse voorstellingen keren terug, net als het zo herkenbare ballonnenvrouwtje. De kleine zweefmolen is geheel gerestaureerd en wordt uitgebreid met vier muzikale aapjes, naar een originele schets van Anton Pieck. Tot slot is er in het Efteling Museum een tijdelijke expositie over Anton Pieck. Hierin is ánder werk te zien van de verrassend veelzijdige kunstenaar uit Den Helder. Op woensdag 19 april, de verjaardag van Anton Pieck, is het vernieuwde plein voor het eerst in volle glorie te beleven. 

Lees meer »

Efteling viert 500ste theatervoorstelling CARO

dinsdagavond 4 april werd de 500ste theatervoorstelling van CARO opgevoerd in het Efteling Theater. De feestelijke voorstelling was uitverkocht. CARO is een visueel spektakel voor de hele familie, waar woorden overbodig zijn. De show vol dans, muziek en acrobatiek blijkt daarom niet alleen geliefd in Nederland, maar ook ver daarbuiten. In 2022 kwam maar liefst 32,7% van de CARO-bezoekers uit het buitenland. CARO ging in première in september 2018 en is inmiddels door meer dan 300.000 bezoekers bezocht. De speeldata van CARO zijn onlangs verlengd tot en met 30 december 2023. 

 

Lees meer »
Maart 2023

Efteling-medewerkers krijgen uniek aandenken aan het Spookslot

Het attractiepark vereeuwigt de griezelattractie met unieke 3D-beleving in de metaverse

De griezelige attractie het ‘Spookslot’ maakt op dit moment plaats voor een nieuw spookachtig themagebied met unieke attractie in de Efteling. Het attractiepark creëert vanuit haar creatief gedachtegoed sprookjes en attracties die van generatie op generatie beleefd kunnen worden, echter is het soms onoverkoombaar dat iets vervangen moet worden. Daarom wordt het Spookslot digitaal vereeuwigd. Eerder werd dit gedaan middels YouTube-video’s, zoals een walk-through en 360-graden video. Vanaf april dit jaar wordt daar een vernieuwende en meest nauwkeurige variant aan toegevoegd: een unieke 3D-beleving van het Spookslot in de metaverse. Iedereen kan straks in de metaverse om het attractiegebouw heen lopen. Alleen medewerkers van de Efteling krijgen met een digitale sleutel, in de vorm van een NFT, exclusief toegang tot de binnenkant van het gebouw en kunnen als vanouds de attractie betreden. Het attractiepark maakt hiermee voor het eerst een attractie zichtbaar in de metaverse.

 

Meer details dan ooit

De keuze om deze 3D-beleving in de metaverse te realiseren is vernieuwend voor de Efteling. Toch omarmt het attractiepark al jaren nieuwe technologieën. “Vanuit ons creatief gedachtegoed maken we attracties voor de eeuwigheid”, vertelt Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. “Nu experimenteren we met de nieuwste technologieën. Dankzij de innovatieve 3D-scan hebben we het Spookslot tot in detail kunnen vastleggen, waarmee dit vrijwel een exacte kopie is van het origineel. Dat is enorm bijzonder voor de Efteling. Met een digitale sleutel in de vorm van een NFT krijgen alle medewerkers toegang tot de binnenkant van het attractiegebouw en wordt het Spookslot daadwerkelijk een stukje van hen. De Efteling is immers een beetje van iedereen die er werkt. We hebben als Efteling nooit eerder met de mogelijkheden van NFT gewerkt, daarom kiezen we er bewust voor om dit voor het eerst samen met medewerkers te ontdekken. We helpen hen uiteraard om de techniek goed te begrijpen en we kijken enorm uit naar de eerste reacties.”

 

3D-scan komt tot leven

“Wat we met het Spookslot hebben gedaan, is zeer uniek in de technologische-branche en nooit eerder uitgevoerd,” vertelt Jeroen Pelser van PelserHartman die de 3D-scan realiseerde. “We zorgen samen met Boldly-XR ervoor dat de 3D-scan tot leven komt in de metaverse. Voor het maken van deze scan hebben we de allernieuwste technieken ingezet. Met meerdere high-end 3D laserscanners, die elk 2 miljoen meetpunten per seconde maken, is het zeer nauwkeurig vastgelegd. We zijn enorm dankbaar dat we op onze eigen manier kunnen bijdragen aan het behouden van het Spookslot. We zorgen ervoor dat een icoon, dat voor veel medewerkers en bezoekers een bijzondere betekenis heeft gehad, wordt vereeuwigd in de metaverse. De NFT zorgt ervoor dat exclusiviteit geborgd blijft.”

 

Metaverse en NFT

De metaverse is een virtuele belevingswereld. Het wordt ook wel ‘real world simulatie’ genoemd omdat vrijwel alles uit de echte wereld nagemaakt kan worden in de metaverse. Men kan bijvoorbeeld hobby’s uitoefenen, musea en concerten bezoeken in de digitale wereld van de metaverse. Een NFT heeft een uniek karakter en is niet na te maken, daarom kan het dienen als een digitale sleutel tot bepaalde onderdelen in de metaverse.

Lees meer »

5,43 miljoen bezoekers voor de Efteling in 2022

Hoogste aantal in de geschiedenis van het attractiepark

De Efteling heeft het afgelopen jaar 5,43 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Dat is het hoogste aantal bezoekers in de geschiedenis van het attractiepark. Hierdoor beleeft de Efteling ook financieel gezien een recordjaar in 2022. Zelfs met een korte sluiting in het begin van het jaar, vanwege coronamaatregelen, is dit mooie resultaat behaald. De stijging in aantal bezoekers is grotendeels te danken aan het feit dat men er weer op uit wilde. Ook werd het 70-jarig jubileum van het attractiepark gevierd met het tijdelijke sprookje ‘Efteling Wonderland’.

 

Goede gastwaardering

“In 2022 is eens te meer gebleken dat de Efteling ertoe doet. We zagen dat de goede binding met onze bezoekers ervoor zorgde dat uitgestelde bezoeken werden ingehaald. Het grootste deel bestond uit schoolreizen en abonnementhouders. Dat geeft vertrouwen. Daarnaast is het ontzettend mooi dat we afgelopen jaar ons 70-jarig jubileum uitgebreid konden vieren met onze bezoekers en medewerkers. We kijken terug op een feestelijk en financieel uitstekend jaar met een goede gastwaardering van gemiddeld 8,6. Deze waardering is weer terug naar het niveau van vóór 2020 en 2021. Dat hebben we samen met alle medewerkers voor elkaar gekregen en daar zijn we trots op”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling.

Lees meer »

Efteling onthult invulling themagebied rond Danse Macabre

Het Huyverwoud, het themagebied rondom de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, krijgt steeds meer gestalte. Op de bouwplaats zijn duidelijk de eerste tekenen van het compleet nieuwe themagebied te zien. Een schets van ontwerper Jeroen Verheij en een video van de bouwplaats onthullen wat de gast straks gaat beleven. Van horeca en retail tot de 20 meter hoge griezelige attractie Danse Macabre. De ‘wachtreis’ van de attractie, een wachtrij vol beleving, kan door een geheel gezelschap worden ervaren, ongeacht wel of geen beperking. Het themagebied rondom Danse Macabre vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling.

 

Toegankelijkheid

Bij de ontwikkeling van Danse Macabre heeft toegankelijkheid veel aandacht gehad. “Vanaf het begin was bekend dat het attractietype van Danse Macabre een uitdaging zou worden betreft toegankelijkheid vanwege de grote draaischijf”, vertelt Koen Sanders, directeur Product, Markt en Imago. “Er is daarom goed nagedacht over de complete attractiebeleving vanaf binnenkomst bij het themagebied tot en met de uitgang van de attractie. We willen als Efteling een plek voor iedereen zijn, waar iedereen zich welkom voelt. Daarom hebben we samengewerkt met ervaringsdeskundigen en ons laten adviseren door verschillende partners met de expertise over een bepaalde beperking.” Bezoekers met een beperking kunnen Danse Macabre zoveel mogelijk samen met hun gezelschap beleven. Afhankelijk van de behoefte van de bezoeker en soort van beperking, is de attractie wel of niet geheel toegankelijk. Er is een zeer passend alternatief beschikbaar, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld door geluids-, wind- en lichteffecten, zodat bezoekers na de beleving ervaringen kunnen delen. 

 

Themagebied Huyverwoud

Vanaf 2024 worden Efteling-bezoekers in het Huyverwoud ondergedompeld in een griezelige wereld. Ze betreden het themagebied via een verlaten en vervallen abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een onheilspellend ogende poort lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via de kruisgang, een mysterieuze kruidentuin, grimmig kerkhof en griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen. 

 

Danse Macabre

Efteling-attractie Danse Macabre laat bezoekers straks dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee, met daarop 6 kleinere draaischijven, staan 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers plaats kunnen nemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling in 2024. 

Lees meer »
December 2022

Voor het eerst te zien Efteling: De tentoonstelling

Bijna iedere Nederlander is er geweest en draagt het een warm hart toe: de Efteling. Het Noordbrabants Museum dook in de wonderlijke geschiedenis, haar schatkamers vol topstukken en de maatschappelijke impact die het park heeft. Efteling: De tentoonstelling is van 4 maart tot en met 21 mei te zien in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers ontrafelen de magie van het Brabantse park dat inmiddels - met zo'n 5 miljoen bezoekers per jaar - is uitgegroeid tot een van de meest bezochte attractieparken van Europa.

 

Nooit eerder is er een Efteling-tentoonstelling geweest. Nu, na het 70-jarig jubileum, maakt Het Noordbrabants Museum van de gelegenheid gebruik om eens goed uit te pakken. De omvangrijke tentoonstelling met honderden objecten gaat ver terug in de tijd en komt uit in het nu. Het begint met een terugblik vol tekeningen en verhalen over het ontstaan van het Sprookjesbos dat ooit is opgericht om het barre bestaan van arme Brabantse gezinnen op te vrolijken. Alle grote mijlpalen die het park hebben gemaakt tot wat het nu is, komen aan bod. Ook is er ruimte voor de positie van de Efteling in de veranderende samenleving. Denk daarbij aan de discussies over de in het najaar van 2021 verwijderde attractie Monsieur Cannibale. Of aan de zoektocht naar de balans tussen de voorgenomen uitbreidingsplannen en de relatie met haar omwonenden.

 

Topstukken

Om het wonderlijke verhaal van de Efteling te kunnen vertellen, opende het park bij hoge uitzondering haar schatkamers. De meest bijzondere objecten kwamen tevoorschijn. Vele daarvan waren al tientallen jaren alleen door enkele Efteling-ogen gezien. Zoals originele tekeningen van Anton Pieck, technische vondsten van Peter Reijnders, de eerste spiegel van Sneeuwwitje. En veel recenter: belangrijke objecten van het Spookslot die sinds de sluiting een historische waarde hebben gekregen.

Lees meer »
November 2022

24e Winter Efteling van start

Warme Winter Weide uitgebreid met schaatsbaan

 

Efteling-bezoekers kunnen vanaf vandaag weer genieten van de warme en winterse sferen van de Winter Efteling. Voor de 24e keer op rij is het attractiepark omgetoverd tot een waar winterparadijs met knisperende Vreugdevuren, sfeervolle guirlandes en duizenden lichtjes. Zoals vertrouwd hebben de attracties en Efteling-bewoners, zoals Langnek en Holle Bolle Gijs, een winters jasje gekregen. Tevens is na twee jaar afwezigheid de schaatsbaan terug, dus kan er als vanouds geschaatst worden. De Warme Winter Weide, een nostalgische winterse weide met horeca en entertainment, is uitgebreid met een openluchtschaatsbaan. De Winter Efteling is tot en met 5 maart 2023 te bezoeken.

 

 

Op de Warme Winter Weide is dagelijks extra entertainment en hartverwarmend muzikaal aanbod te vinden. Onder meer Pardoes en Pardijn verwelkomen kinderen in de arrenslee en Fay de Fee en Pinokkio proberen het te laten het sneeuwen. Daarnaast kunnen bezoekers zich laten verwarmen door de muziek van Zang & Gelukkig. Vanaf 10 december zorgen Mijnheer en Mevrouw Tijd, van theatershow CARO, in weekenden en vakanties voor een Wonderful Wintertime met winterse liedjes in het Carrousel Paleis. Het Sprookjesbos is ’s avonds prachtig verlicht en iedere dag wordt spectaculair afgesloten met de kleurrijke watershow Aquanura. 

 

 

Oud & Nieuw feest

Oudjaarsavond wordt ook dit jaar sprookjesachtig gevierd in de Winter Efteling. Tussen 19.00 en 01.00 uur is er een feestelijke avondopenstelling met live entertainment. Meer informatie over het programma en de ticketverkoop is terug te vinden op efteling.com.

 

Kijk voor een gedetailleerd overzicht van het aanbod en openingstijden op efteling.com.

 

Lees meer »
Oktober 2022

Efteling-attractie Danse Macabre uniek in de wereld

Een spookspektakel vol duistere wendingen

 

Danse Macabre, de nieuwe Efteling-attractie die in 2024 zal openen, krijgt een spectaculair ritsysteem dat nog nergens ter wereld gebouwd is. Het spookspektakel vol duistere wendingen laat bezoekers straks dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee, met daarop 6 kleinere draaischijven, staan 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers plaats kunnen nemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Danse Macabre wordt onderdeel van een compleet nieuw themagebied. De omgeving is een mysterieus decor waarin het 20 meter hoge attractiegebouw meteen de aandacht vangt. Het themagebied met horeca, retail en bijpassend entertainment vormt straks het griezeligste stukje Efteling.

 

 

Uniek ritsysteem

Intamin, de gerenommeerde Zwitserse fabrikant van pretparkattracties, heeft in nauwe samenwerking met de Efteling een compleet nieuw ritsysteem voor Danse Macabre ontwikkeld. De spannende attractie is een combinatie van verschillende bestaande attractieonderdelen en is daarmee uniek in de branche. Danse Macabre is het beste te omschrijven als een thrill ride met immersieve showtechniek. 

 

 

Familie Charlatan

Danse Macabre komt te liggen in het griezeligste stukje Efteling, het Huyverwoud. Passend bij het nieuwe themagebied introduceert de Efteling nieuw entertainment. Vanaf 19 november kunnen bezoekers vlakbij het bouwterrein van Danse Macabre alvast kennismaken met de familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda. De familie Charlatan trekt al generaties lang de wereld rond. Na vele omzwervingen hebben ‘Professor doctor’ Virginie Charlatan en haar man Otto hun intrek genomen in het Huyverwoud. Vooral Virginie weet het zeker. Haar hele leven is een voorbereiding geweest om te landen op deze griezelige plek.
Lees meer »

Efteling presenteert nieuwe duurzaamheidsambitie tijdens jubileumjaar

De Efteling wil klimaatneutraal zijn in 2030 en streeft ernaar om klimaatpositief te zijn in 2032. Onlangs plaatste het attractiepark een carportsysteem met 12.000 zonnepanelen op het parkeerterrein. Het is één van de initiatieven die een positieve impact heeft op het klimaat en voortkomt uit deze ambitieuze duurzaamheidsgedachte. Dit draagt bij aan het doel om de Efteling voor altijd te behouden en nóg mooier door te geven aan toekomstige generaties.

 

Duurzaam verwonderen

“Duurzaamheid is onderdeel van ons DNA sinds de oprichting van Stichting Natuurpark de Efteling. Vanuit die gedachte hebben we verschillende stappen gezet om onze natuur en omgeving te behouden en uiteindelijk mooier te maken”, vertelt Algemeen Directeur Fons Jurgens. “We hebben niet-duurzame verlichting bij de Hoofdentree en attracties vervangen door ledlampen. Ook hebben we elektrische bladblazers aangeschaft. De realisatie van het carportsysteem met zonnepanelen is onze grootste stap in de juiste richting op het gebied van duurzaamheid tot nu toe. Hiermee wordt straks in het totaal meer dan 20 procent van het jaarlijks energiegebruik zelf opgewekt. Het gaat om circa 4.755.000 kWh, wat vergelijkbaar is met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van circa 1750 huishoudens. En daar blijft het niet bij: voor 2023 staat op de planning dat de gebouwen in het attractiegebied Anderrijk compleet gasloos worden door middel van een nieuw warmte-koudeopslag-systeem.”

 

Stichting Natuurpark de Efteling

Aan de wieg van de Efteling staat Stichting Natuurpark de Efteling, die in 1952 het Sprookjesbos opende. Nog altijd is deze stichting de enige aandeelhouder van de Efteling. Zij had een duurzame, maar ook maatschappelijke visie: ontspanning bieden in een natuurlijke omgeving aan de inwoners van de gemeente. Dit doel is door de jaren heen onveranderd gebleven en past bij de huidige visie van de Efteling waarin gasten een 9+ beleving ervaren in een natuurrijke en sprookjesachtige omgeving en kunnen ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Jurgens: “Dit jaar bestaat de Efteling zeventig jaar en we willen nog minstens zeventig jaar betovering bieden. Het is dus belangrijk dat we onze duurzame verantwoordelijkheid nemen om het attractiepark nog mooier door te geven aan toekomstige generaties.”

 

Lees meer »
September 2022

Beleef een sprookjesachtig Oud & Nieuw in de Efteling

Duizenden twinkelende lichtjes, winterse attracties, hartverwarmend entertainment én prachtig vuurwerk; in de Efteling luid je op 31 december sprookjesachtig het nieuwe jaar in! Beleef samen met familie en vrienden een bijzondere oudejaarsavond waarbij je niets anders hoeft te doen dan genieten.

Lees meer »

Kom schaatsen tijdens de Winter Efteling!

De Winter Efteling duurt 16 weken: van 14 november tot en met 5 maart 2023! Nieuw is de schaatsbaan op de sfeervolle Warme Winter Weide.

14 november start de Winter Efteling

De Efteling is vier seizoenen lang geopend, dus ook in de winter. Tijdens de Winter Efteling toveren we het hele attractiepark om tot een betoverende winterse wereld vol warmte en gezelligheid.

De Vreugdevuren, knisperende potkacheltjes en duizenden twinkelende lichtjes zorgen ook deze Winter Efteling voor een betoverende sfeer in het park. En alles komt samen op de Warme Winter Weide, waar je dit jaar ook een rondje kunt schaatsen! Natuurlijk zijn attracties en restaurants na zonsondergang prachtig verlicht. Net als het Sprookjesbos, waar kinderen in het nieuwe Heksenkamp een kijkje kunnen nemen in de pruttelende pan van de Heks. Parkshow Raveleijn is de gehele Winter Efteling meerdere keren per dag te bezoeken, je kunt zingen en swingen met winters entertainment en elke dag wordt afgesloten met de spectaculaire watershow Aquanura in het donker.

Lees meer »

Efteling wordt grotendeels rookvrij

Het attractiepark wil bijdragen aan een Rookvrije Generatie

Vanaf komende Winter Efteling wordt de Efteling grotendeels rookvrij. Jonge bezoekers worden vanaf dat moment niet langer blootgesteld aan het roken, waarmee het attractiepark wil bijdragen aan een Rookvrije Generatie. Omdat doorgaans gasten de Efteling een hele dag of meerdere dagen bezoeken, komen er tien rookzones als uitzondering op het nieuwe beleid. De rookzones worden verspreid door het attractiepark en beschut aangelegd door middel van bestrating en groen. Ook binnen de vakantieparken en hotels wordt dit doorgevoerd, met uitzondering van de terrassen bij de vakantiewoningen. 

 

 

Uit het zicht van de jonge bezoeker

Voor de Efteling was het een belangrijk uitgangspunt om roken minder zichtbaar te maken voor jonge bezoekers. “De Efteling wil een gezonde en veilige plek zijn voor iedereen. Sinds 2017 is roken in de wachtrijen van attracties en in het Sprookjesbos niet toegestaan”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. “Nu zetten we een stap verder richting rookvrij, met uitzondering van enkele rookzones. De rookzones worden uit het zicht van andere bezoekers en dus kinderen geplaatst. Hierdoor dragen we bij aan een Rookvrije Generatie.”

 

Rookvrije Generatie

De beweging op weg naar een Rookvrije Generatie is een initiatief van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (Hartstichting, KWF en Longfonds) en wil rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Bij de totstandkoming van het nieuwe beleid werd de Efteling door de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij gefaciliteerd en geadviseerd.

Carla van Gils, voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij: "We zijn blij met deze stap want de Efteling draagt met deze keuze bij aan een Rookvrije Generatie. Hoe minder kinderen in aanraking komen met roken, e-sigaretten of vapen, hoe beter. Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat veel attractieparken ook rookvrij worden. Elke plek waar veel kinderen komen hoort namelijk rookvrij te zijn.” 

 

Lees meer »

HEE, DOE JIJ MEE?

HEE, DOE JIJ MEE?!

Hallokids Radio is groot fan van Villa Pardoes! Wij gunnen ieder gezin met een ziek kind een onvergetelijke vakantiebeleving in de Villa. Even ontsnappen aan de werkelijkheid.

Daarom komen DJ Arnoud en DJ Mayoni samen met jou in actie voor Villa Pardoes! Dat doen we met een inzamelingsactie. Hoe kun jij geld inzamelen? Wij hebben een paar tips voor je:

 • Haal wat uit je spaarpot
 • Verzamel lege flessen
 • Vraag papa of mama om wat bij te dragen
 • Doe een klusje voor iemand anders

Met jouw actie kan een gezin met een ziek kind een bijzondere vakantie beleven bij Villa Pardoes.

Hallokids Radio Feest & Live Radio

 Woensdagmiddag 21 september (na schooltijd) wordt de inzamelingsactie afgesloten met een uniek en exclusief Hallokids Radio Feest. DJ Arnoud en DJ Mayoni van Hallokids Radio zijn in Villa Pardoes en zorgen voor een middag om nooit te vergeten. Tijdens dit evenement gaan we zingen, dansen en springen en maken we live radio, samen met bekende artiesten. Bovendien ga op de foto met special guests. Dit wil je niet missen!!

Wil jij erbij zijn, samen met je broertje, zusje of bestie? Start dan nu je actie voor Villa Pardoes en doe je best!

Lees meer »

Breaking Nieuws!

Breaking Nieuws!

Zoals bekend is de Mini Efteling zaterdag 1 oktober voor de allerlaatste keer geopend!

Maar... omdat de belangstelling erg groot is en we dit laatste seizoen zoveel reacties van onze bezoekers hebben gehad dat het enorm jammer is als de Mini Efteling nooit meer open gaat en sowieso al de bedoeling was om de attracties niet weg te halen, hebben we na lang overleg besloten om toch niet definitief dicht te gaan.

Maar onze Directeur Imre stopt na 18 jaar wel vanaf 1 oktober, en er is momenteel nog geen opvolger gevonden. Daarom zal de Mini Efteling niet meer het hele jaar wekelijks open zijn, maar voortaan alleen van april tot oktober.

Dus wie de Mini Efteling dit jaar nog wil bezoeken kan nog reserveren t/m 1 oktober op

www.mini-efteling.nl

Lees meer »

Laatste dans voor Efteling-attractie Spookslot

Medewerkers beleven de allerlaatste show

De deuren van griezelattractie Spookslot sloten gisterenavond 4 september voor de allerlaatste keer in de Efteling. Voor veel liefhebbers, medewerkers en bezoekers die aanwezig waren, was het een bijzondere dag. De meesten beleefden de show nog één keer voordat de attractie definitief zou sluiten, anderen hadden daarvoor al afscheid genomen. Rond de klok van 22.00 uur, onder het toeziend oog van alleen de Spookslot-medewerkers, dansten de geesten nog één keer op de onvergetelijke muziek van Camille Saint-Saëns en schuifelden de monniken hun laatste meters door de spookruïne. Er was een eervolle rol voor de medewerkers die jarenlang met hart en ziel bij het Spookslot hebben gewerkt. Zij sloten de deuren voor de allerlaatste keer en mochten het spannende tafereel daarna nog één keer beleven. 

 

Blijven griezelen in de Efteling

“We sluiten een mooie attractie waar veel bezoekers kennis hebben gemaakt met griezelen in de Efteling. Dat is een unieke herinnering die vaak voor altijd bij blijft”, vertelt Fons Jurgens, algemeen directeur Efteling. “Die herinneringen werden al die tijd ook mogelijk gemaakt door de inzet van de medewerkers van het Spookslot. Daarom kregen zij de eer om in besloten kring, exclusief de allerlaatste show te beleven om zo afscheid te nemen van hun werkplek. We hebben een dubbel gevoel bij dit afscheid, want het is enorm jammer dat het Spookslot niet behouden kan blijven. Waar onze attracties en sprookjes van generatie op generatie te beleven zijn, is het gebouw uit 1978 zowel binnen als buiten in zeer slechte staat. Daarom hebben we gekozen voor een geheel nieuwe gebiedsinvulling op deze locatie, waarbij we het griezelen in de Efteling behouden. Er komt een prachtig themagebied waar het nóg spannender wordt en griezelen wederom de hoofdrol krijgt.”

 

Nieuw themagebied

Het Spookslot zal na 44 jaar plaatsmaken voor een geheel nieuw themagebied met een nieuwe attractie waarin het griezelen ook wordt doorgevoerd in de horeca, retail en entertainment. Na de sluiting van het Spookslot beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe themagebied, dat naar verwachting opent in 2024.

Lees meer »

Nieuw muziekalbum op Spotify: Spookslot

Vanaf vandaag kun je de muziek van Efteling-attractie Spookslot voor altijd beluisteren. Op Spotify zijn 4 tracks toegevoegd aan het nieuwe muziekalbum.

 

Om de attractie zo goed mogelijk te vereeuwigen is de Spookslot-muziek opnieuw opgenomen. Niet alleen voor het Efteling-archief, maar ook voor alle Spookslot-gerelateerde video’s. Dankzij de nieuwe opnames kunnen we nu ook een nieuw speciaal Spookslot album uitbrengen op Spotify en andere streamingdiensten!

4 tracks in het nieuwe Spookslot-muziekalbum

De eerste track Jammerende Man neemt je in gedachten mee door de halfduistere gang, waar je de man al van verre klaaglijk kon horen jammeren. De tweede track, Verhaal van het Spookslot, vertelt je de geschiedenis van de spookruïne. Het derde nummer, Slotplein, is audio-registratie van de hoofdshow. Natuurlijk mag de registratie van het klassieke muziekstuk Danse Macabre, van componist Camille Sint-Saëns, niet ontbreken in dit album.

Lees meer »
Augustus 2022

Walibierfest

Maak je klaar voor een dikke party in Walibi Holland met kilo’s confetti, foute outfits en liters bier. Samen met de meest foute hits en artiesten zorgen we voor het leukste foute feest van het jaar! Je kunt trouwens rollend naar huis, want je kan blijven slapen in Walibi Village. Bekende artiesten zoals onder andere Rene Karst, Het Feestteam, de Gebroeders Ko en de Lawineboys breken de tent af.

Natuurlijk kan jij met je ticket overdag HARDGAAN in meer dan 30 spectaculaire attracties. Dat betekent een te gekke rit in Goliath, een spetterend avontuur in Crazy River en sensationele ride in UNTAMED.

Lees meer »

Summer Feelings

The summer is magic

Het belooft weer een zinderende zomer te worden in Toverland. Van 16 juli t/m 4 september kun je iedere dag genieten van 10:00 tot 21:00 uur! Proost samen op heerlijke zomerdagen, maak een splash in één van de wildwaterbanen of pak je favoriete achtbaan mee. Ook pakken we iedere dag uit met sfeervol entertainment en twee spraakmakende shows. 

TIP: claim je tickets minimaal 7 dagen van te voren en ontvang tot 7 euro korting! Of ga voor een extra voordelig Siësta-ticket (16:00 - 21:00 uur).

Lees meer »

Varen in een kano tussen de wilde dieren

Beekse Bergen organiseert in juli en augustus twee uur durende kanotochten langs de dieren voor bezoekers. Deelnemers ontdekken vanuit de kano’s het safaripark en leren van een ranger alles over de soorten die ze onderweg tegenkomen. 

Lees meer »

Proost samen met ons eigen Toverland-biertje

Ben je een echte bierliefhebber? Dan val je met je neus in de boter! Op zaterdag 9 juli lanceren we ons eigen Toverland-biertje: Magical Beer! In dit magische brouwsel proef je echt onze magie, dus dat wordt proosten! Géén 18, géén alcohol.

Lees meer »

Extra entertainment de komende vijf weken

Geniet de laatste weken van de Zomer Efteling nog vaker van de verschillende entertainment-acts én Efteling-muzikanten!

Ben je deze zomer al naar de Efteling geweest? Dan heb je vast een ‘elfie’ gemaakt met de Droomvlucht elfjes in de Elfentroon! Durfde je ook een high five te geven aan de reusachtige Djinn op het Fata Morgana Plein?

Lees meer »
Juli 2022

Win tickets voor de allerlaatste nacht van het Spookslot

Decennialang heeft het Spookslot bij jong en oud de stuipen op het lijf gejaagd. Op zondag 4 september beleef je dit spannende spektakel voor het laatst. De iconische attractie maakt namelijk plaats voor een duister nieuw themagebied met een nieuwe griezelige attractie. Natuurlijk nemen we waardig afscheid van het Spookslot.

Lees meer »

Een waardig afscheid voor Efteling-attractie Spookslot

Met een spookachtig slotstuk bewijzen we de iconische attractie Spookslot de laatste eer. Ontdek in deze blog wat je allemaal kunt verwachten en wanneer.

Decennialang jaagt het Spookslot jong en oud de stuipen op het lijf. Op zondag 4 september beleef je dit spannende spektakel voor het laatst. De iconische attractie maakt namelijk plaats voor een duister nieuw themagebied met de nieuwe griezelige attractie: Danse Macabre.

Lees meer »
Juni 2022

Efteling-huisaroma's

Haal de geuren van Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana in huis met de drie nieuwe roomsprays van de Efteling.

Goed om te weten

De roomsprays zijn vanaf half juni voor € 12,50 per stuk verkrijgbaar. In souvenirwinkel Efteldingen zijn alle varianten te koop. In de souvenirwinkels bij Droomvlucht, Symbolica en Fata Morgana alleen de attractie-specifieke geur.

Lees meer »
Mei 2022

Een zomer met veel entertainment, de hele dag door!

Heb jij ook zo’n zin in de zomer? In juli en augustus zijn we zowel doordeweeks als in het weekend éxtra lang geopend en komen Efteling-attracties tot leven!

Het zomerseizoen staat voor de deur en natuurlijk hoort daar een dagje Efteling bij! Je kunt nu al je favoriete bezoekdag reserveren tot en met 4 september 2022.

Lees meer »

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre opent in 2024

Het bijpassende nieuwe themagebied, van maar liefst 17.000 m² groot, wordt griezeliger dan ooit!

Na de zomer zal het Spookslot plaatsmaken voor een huiveringwekkend nieuw themagebied met de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, horeca, een souvenirwinkel en bijpassend entertainment. Het themagebied met attractie opent in 2024.

Lees meer »
April 2022

Wel een bezoek reserveren, maar geen tijdslot meer

Vanaf dinsdag 26 april 2022 reserveer je alleen nog je gewenste bezoekdag. Een tijdslot reserveren is niet meer nodig.

Heb je een dagje Efteling op de planning staan? Dan hebben wij goed nieuws. Om de Efteling te kunnen bezoeken heb je vanaf dinsdag 26 april 2022, geen tijdslot-reservering meer nodig. Abonnementhouders en verblijfsgasten hoeven nog steeds geen bezoekdag te reserveren.

Lees meer »
Maart 2022

Feestelijke opening Efteling Wonderland!

Vandaag opent een nieuw, tijdelijk sprookje op de Speelweide om onze 70e verjaardag te vieren: Efteling Wonderland. Tot en met 3 oktober nodigen we al onze gasten uit op het maffe verjaardags-theefeestje, dat op geheel eigen wijze georganiseerd wordt door de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. 

Lees meer »