Nieuws pretparken & Dierentuinen

April 2024

Inbeslagname neushoornvogels Ouwehands Dierenpark uitgesteld in afwachting van hoger beroep

Op donderdagochtend 11 april 2024 vond er een uitspraak plaats over de mogelijke inbeslagname van de rosse neushoornvogels in Ouwehands Dierenpark. Het park heeft naar aanleiding van een eerdere uitspraak van de rechtszaak op 7 maart 2024 hoger beroep aangevraagd. Hierin werd bepaald dat de dieren op korte termijn inbeslaggenomen worden. De inbeslagname is nu in ieder geval uitgesteld tot de uitspraak in het proces van het hoger beroep. 

Lees meer »
Maart 2024

’s Nachts helemaal alleen in een gesloten attractiepark? Toverland presenteert grootste Escape Experience van Europa

Toverland is op 12 en 13 april het decor van de grootste Escape Experience van Europa. Na sluitingstijd kruipen durfallen in de huid van beveiliger en hebben zij de taak om het 20 hectare grote attractiepark te bewaken. Toverland zou verlaten moeten zijn, maar toch gebeuren er onverklaarbare dingen. De beveiligingsronde mondt dan ook uit in een spannend avontuur vol codes, raadsels en puzzels. Wie kans wil maken op deze unieke beleving, dient zich aan te melden voor de winactie via toverland.com/escape.

Lees meer »

Ouwehands Dierenpark in hoger beroep om Rosse neushoornvogels

Op 23 januari 2024 vond er een rechtszaak plaats tussen Ouwehands Dierenpark en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Onderwerp waren twee Rosse neushoornvogels waarvan volgens het Ministerie van LNV de legale herkomst niet voldoende kon worden aangetoond. Het Ministerie eiste inbeslagname van deze bijzondere vogels. De rechtbank heeft geoordeeld dat de neushoornvogels in beslag genomen kunnen worden. Ouwehands Dierenpark gaat in hoger beroep.

Lees meer »

Reuzenpanda’s paren weer

In Ouwehands Dierenpark is reuzenpanda Wu Wen in haar vruchtbare periode gekomen en op zaterdagmiddag 24 februari 2024 heeft er ook een paring plaatsgevonden. Het pandateam monitorde de situatie al dagen intensief. Dit om de dieren op het juiste moment bij elkaar te kunnen krijgen. Urine van Wu Wen werd in het verblijf van Xing Ya verspreid en vice versa zodat de dieren door elkaars geur geprikkeld werden. Een reuzenpanda vrouwtje is een paar dagen per jaar vruchtbaar, dus timing is van groot belang.

Lees meer »
Februari 2024

Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in

Het Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in en daarmee worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar. Vanochtend werden met behulp van een grote rupskraan de eerste prefab gevelelementen van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling geplaatst. De ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen, welke variëren in gewicht van 3.000 tot 30.000 kilo, worden de komende maanden op de bouwplaats gemonteerd. Van begane grond tot aan het dak wordt 5.400 m² aan prefab gevelelementen geplaatst.

Lees meer »

Hoogste punt Efteling-attractie Danse Macabre bereikt

Koen Sanders – Directeur Product, Merk & Imago: “We zijn echt aan het investeren in de toekomst. Het hoogste punt van Danse Macabre staat daar mooi symbool voor. Passend bij onze gebiedsvisie bouwen we in een keer een compleet nieuw themagebied. Geïnspireerd op het iconische Spookslot voegen we een griezelbeleving met extra dimensie toe aan de Efteling. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is tevens uniek en nog nergens ter wereld gebouwd. Ik ben ontzettend trots op het hele project en kijk uit naar najaar 2024.”

Lees meer »

Attractiepark Toverland, vakantiepark De Schatberg en FEC Sevenum starten eigen opleiding met Gilde Opleidingen

De vele activiteiten, rijke natuur en gastvrije cultuur maken Noord-Limburg tot een aantrekkelijke bestemming voor verblijfs- en dagrecreatie. Vakantiepark De Schatberg biedt jaarrond vakanties aan, waarbij zowel rust als vermaak tot de mogelijkheden behoren. Op eigen terrein bevindt zich ook FEC Sevenum, waar gasten verrast worden met tal van activiteiten of tijdens een bezoek aan ABC Restaurants. Daarnaast worden er verschillende (zakelijke) events georganiseerd. Vijf minuten verderop ligt Toverland, dat met 40 attracties en shows de regio nog aantrekkelijker maakt voor een brede doelgroep. Jaarlijks trekt het attractiepark ruim 1 miljoen bezoekers.

Lees meer »
Januari 2024

Olifantenkalfjes verkennen het buitenverblijf van Beekse Bergen

Het jongste olifantenkalfje Ajabu heeft, onder begeleiding van haar één maand oudere halfzusje Mosi en onder toeziend oog van de rest van de olifantenkudde, haar eerste stapjes buiten gezet. Op de eerste zonnige dag van het nieuwe jaar verkent de Afrikaanse olifantenkudde in Safaripark Beekse Bergen het buitenperk.

Lees meer »

Beekse Bergen mocht recordaantal van 1,3 miljoen bezoekers verwelkomen

Beekse Bergen mocht eind september al de miljoenste bezoeker welkom heten. General manager van Safaripark Beekse Bergen Rens Willemsen: "Nog nooit eerder mochten we de miljoenste gast al zo vroeg in het jaar verwelkomen. Het was dan ook vrij snel duidelijk dat we het record van 2022 zouden verbreken. We zijn ontzettend dankbaar dat we zoveel gasten een mooie dag mochten bieden!"

Lees meer »
December 2023

Stichting Leergeld en Efteling gaan samenwerken om nog meer gezinnen te betoveren

Eén op de twaalf kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Leergeld zet zich in voor die kinderen en hun gezinnen op gebied van onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zodat óók zij mee kunnen doen in de maatschappij. De organisatie zorgt ervoor dat kinderen een fiets hebben om mee naar school te gaan, maar ook een sport kunnen beoefenen, op muziekles kunnen of een dagje uit kunnen gaan. Vanaf komende kerstvakantie werken Stichting Leergeld en de Efteling samen om gezinnen met financiële uitdagingen een dagje betovering te bieden. 

Lees meer »
November 2023
Oktober 2023
September 2023

De inschrijving voor de Villa Pardoes WinterRun 2023 is geopend!

De zesde editie van de Villa Pardoes WinterRun vindt plaats op zaterdag 9 december 2023!Het belooft een extra bijzondere editie te worden. We zullen dit jaar starten en finishen op het terrein van Villa Pardoes, dat wordt omgetoverd tot festivalterrein. Kortom een unieke setting vol beleving en nog grootser dan vorige jaren.Rennen of wandelen? Dat is aan jou!  Aangemoedigd door gastgezinnen en vrijwilligers. De Villa Pardoes WinterRun is toegankelijk voor iedereen, van beginneling tot getrainde loper. En natuurlijk is deelnemen belangrijker dan je eindtijd!Samen in actie voor Villa Pardoes!We komen tijdens dit sportieve event in actie voor Villa Pardoes. Villa Pardoes biedt Nederlandse gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind tussen de 4 en 12 jaar een onvergetelijke en unieke vakantiebeleving aan. Iedereen is welkom; broertjes, zusjes. papa's, mama's, opa's en oma's. Een week lang genieten en mooie herinneringen maken met het hele gezin. Daar gaat het om in Villa Pardoes. Met jouw deelname en opgehaalde donaties kun je het verschil maken voor deze zieke kinderen en hun families. Doe mee! Schrijf je in en start meteen met het ophalen van extra donaties.Deelname mogelijkhedenDoe mee samen met je familie, vrienden, collega’s, klasgenoten of sportclub en kies een onderdeel naar keuze.

Lees meer »
Juli 2023

Efteling-collega’s lezen sprookjes voor in het park op 7/7: Dag van het Sprookje

Ook dit jaar op 7/7, vierde de Efteling als hoeder van het sprookje de Dag van het Sprookje. 7 uur lang, tussen 11.00 tot 18.00 uur, lazen 7 heel ‘gewone’, maar gepassioneerde Efteling-medewerkers sprookjes voor op verschillende plekken in het attractiepark. Ze verlieten daarvoor een uur hun eigen werkplek. Directeur Product, Markt & Imago Koen Sanders las bij Speelbos Nest! het sprookje De Redders van Ruigrijk voor: “Dit sprookje heb ik mijn kinderen al zo vaak voorgelezen, dat gaat bijna vanzelf. Ik vind voorlezen belangrijk omdat verhalen vertellen mensen bij elkaar brengt. Dat is ook precies wat we elke dag opnieuw in de Efteling doen. Verhalen vertellen waarin we onszelf kunnen herkennen, waardoor we anderen beter leren begrijpen. Zo leert dit bijzondere sprookje van Marc de Hond dat je ook met een beperking een stoere held kunt worden. Marc de Hond schreef het speciaal voor de opening van het inclusieve Speelbos Nest!.” Bezoekers genoten van de voorlees-actie.

Lees meer »
Juni 2023

Efteling opent horecapunt in themagebied rond Danse Macabre

Het themagebied rondom de nieuwe attractie Danse Macabre is nog volop in ontwikkeling, maar Efteling-bezoekers kunnen binnenkort alvast de sfeer van het Huyverwoud proeven. Op 1 juli openen namelijk het horecapunt In den Swarte Kat en toiletvoorziening De Laetste Hoop. Het Huyverwoud, met bijbehorende attractie Danse Macabre, vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling. 

Lees meer »

Efteling deze zomer weer extra lang geopend

Tijdens de zomermaanden komt de Efteling nóg meer tot leven. Vanaf 30 juni tot en met 3 september kun je elke dag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in het Nederlandse attractiepark genieten van alle achtbanen, attracties en sprookjes. Vind volop verkoeling in de waterattracties, geniet van spectaculaire parkshows en bewonder de natuur op haar mooist. Op verschillende locaties komen de Eftelingbewoners de zomer mee vieren. 

Lees meer »
Mei 2023
April 2023

Efteling eert grondlegger Anton Pieck met vernieuwd plein

Op 19 april opent de Efteling als eerbetoon aan haar grondlegger Anton Pieck het vernieuwde Anton Pieck Plein. Nog steeds laten de ontwerpers zich inspireren door het nostalgische, romantische gedachtegoed waarmee de tekenmeester in 1952 de basis legde voor de Efteling. De sfeer van weleer wordt weer voelbaar op het plein uit 1954, waar ook nieuwe muziek te horen zal zijn. Het poppenkasthuisje wordt in ere hersteld en de dagelijkse voorstellingen keren terug, net als het zo herkenbare ballonnenvrouwtje. De kleine zweefmolen is geheel gerestaureerd en wordt uitgebreid met vier muzikale aapjes, naar een originele schets van Anton Pieck. Tot slot is er in het Efteling Museum een tijdelijke expositie over Anton Pieck. Hierin is ánder werk te zien van de verrassend veelzijdige kunstenaar uit Den Helder. Op woensdag 19 april, de verjaardag van Anton Pieck, is het vernieuwde plein voor het eerst in volle glorie te beleven. 

Lees meer »

Efteling viert 500ste theatervoorstelling CARO

dinsdagavond 4 april werd de 500ste theatervoorstelling van CARO opgevoerd in het Efteling Theater. De feestelijke voorstelling was uitverkocht. CARO is een visueel spektakel voor de hele familie, waar woorden overbodig zijn. De show vol dans, muziek en acrobatiek blijkt daarom niet alleen geliefd in Nederland, maar ook ver daarbuiten. In 2022 kwam maar liefst 32,7% van de CARO-bezoekers uit het buitenland. CARO ging in première in september 2018 en is inmiddels door meer dan 300.000 bezoekers bezocht. De speeldata van CARO zijn onlangs verlengd tot en met 30 december 2023. 

Lees meer »
Maart 2023

Efteling onthult invulling themagebied rond Danse Macabre

Het Huyverwoud, het themagebied rondom de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre, krijgt steeds meer gestalte. Op de bouwplaats zijn duidelijk de eerste tekenen van het compleet nieuwe themagebied te zien. Een schets van ontwerper Jeroen Verheij en een video van de bouwplaats onthullen wat de gast straks gaat beleven. Van horeca en retail tot de 20 meter hoge griezelige attractie Danse Macabre. De ‘wachtreis’ van de attractie, een wachtrij vol beleving, kan door een geheel gezelschap worden ervaren, ongeacht wel of geen beperking. Het themagebied rondom Danse Macabre vormt vanaf 2024 het griezeligste stukje Efteling.

Lees meer »
December 2022

Voor het eerst te zien Efteling: De tentoonstelling

Bijna iedere Nederlander is er geweest en draagt het een warm hart toe: de Efteling. Het Noordbrabants Museum dook in de wonderlijke geschiedenis, haar schatkamers vol topstukken en de maatschappelijke impact die het park heeft. Efteling: De tentoonstelling is van 4 maart tot en met 21 mei te zien in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers ontrafelen de magie van het Brabantse park dat inmiddels - met zo'n 5 miljoen bezoekers per jaar - is uitgegroeid tot een van de meest bezochte attractieparken van Europa.

Lees meer »
November 2022