Efteling lanceert Sprookjestekenwedstrijd tijdens opening vernieuwd Anton Pieck Plein

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 21:09

Winnende tekening wordt in Efteling Museum tentoongesteld

Woensdagochtend 19 april nam de Efteling na twee weken van verbouwing het vernieuwde Anton Pieck Plein in gebruik, met medewerking van kleindochter Brigitte Pieck en haar dochter. Mevrouw Pieck mocht samen met het Ballonnenvrouwtje en Efteling-directeur Fons Jurgens de deuren van het Efteling Museum openen, waar een tijdelijke expositie over Anton Pieck is ingericht. Hoofdontwerper Sander de Bruijn lanceerde ter plekke de Sprookjestekenwedstrijd voor kinderen t/m 12 jaar. Het plein, de expositie en de tekenwedstrijd zijn een eerbetoon aan de grondlegger die met zijn romantische gedachtegoed in 1952 de basis legde voor het huidige cultureel erfgoed van het park. De winnende tekening zal vanaf 31 mei in het Efteling Museum tentoongesteld worden.

De sfeer van weleer

Toegestroomde, nieuwsgierige bezoekers verkenden deze ochtend het vernieuwde Anton Pieck Plein in de sfeer van weleer, met nieuwe, vrolijke draaiorgelmuziek. Zo ook Marchal Nickolas (29) en zijn gezin: “Ik was acht jaar toen ik de Efteling voor het eerst bezocht en koester warme herinneringen aan het Anton Pieck Plein. Ook mijn kinderen komen hier graag voor een rondje in de draaimolen. Goed dat dit stukje nostalgie bewaard blijft.” 

Gasten genoten van de poppenkastvoorstellingen in het gerenoveerde poppentheater uit 1954 of probeerden de waterpomp… Velen zwierden rond in de gerestaureerde zweefmolen met de muzikale aapjes naar een schets van Anton Pieck of bezochten het Efteling Museum. 

Sprookjestekenwedstrijd

Alle kinderen t/m 12 jaar in Nederland en Vlaanderen kunnen deelnemen aan de Sprookjes-tekenwedstrijd. Opdracht: Maak een sprookjesachtige tekening. Een zelfbedacht sprookje, een magisch voorwerp of juist één van de dertig sprookjes uit het Sprookjesbos. Anton Pieck won als elfjarige zijn eerste tekenwedstrijd. De prijs: vijf tubes verf en een fixeerspuitje, noemde hij het grootste succes dat hij ooit in zijn leven heeft gehad. Het sterkte hem om door te gaan met wat hij het liefst deed. Met de Sprookjestekenwedstrijd wil de Efteling kinderen uitdagen om hun passie te volgen en hun fantasie te gebruiken. Deelnemen kan tot uiterlijk 17 mei 2023. Meer informatie over de tekenwedstrijd is hier te vinden.

Tijdelijke expositie Anton Pieck

Samen met het Anton Pieck Museum in Hattem creëerde de Efteling een tijdelijke expositie over Anton Pieck (1895-1987). In het Efteling Museum kunnen bezoekers kennismaken met ándere kunstwerken van Anton Pieck, zoals etsen, olieverfschilderijen en inkttekeningen. Er zijn 26 kunstwerken te zien, zoals een potloodtekeningen, gedetailleerd uitgewerkte houtsneden en kleurrijke voorstudies en illustraties. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.