Bäckerei Krümel opent deuren in de Efteling

Gepubliceerd op 4 december 2021 om 11:34

Vanochtend waren de eerste bezoekers te gast in Bäckerei Krümel, de nieuwe ambachtelijke bakkerij op het Max & Moritz Plein in de Efteling. De twee kwajongens hadden de sleutel van het pand in een broodmannetje verstopt, maar Bakker Krümel hield zijn hoofd koel. Toen de deuren eindelijk open konden was het publiek welkom om als eerste te proeven van ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s. Het restaurant met normaal gesproken 125 zitplaatsen binnen en 50 buiten is duurzaam gebouwd en wordt gasloos verwarmd. Met een investering van drie miljoen euro is dit het sluitstuk voor het Max & Moritz Plein dat hiermee bijna aanvoelt als het Alpendorpje waar de jongens met hun moeder wonen.

 

Thematisch assortiment

Bäckerei Krümel en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Projectmanager Horeca Melvin van Brakel licht toe: “Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse Konditorei met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele deckoven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner. Met het ambachtelijke aanbod spelen we in op de wensen van onze gast, die soms snel wil eten of juist iets langer de tijd wil nemen. Op de kaart staat o.a. thematisch Schwarzwalder Kirschgebak, plaatbrood met gatenkaas en Flammkuchen-broodpizza. Die combineren goed met koffiespecials of verse sappen. Onder de noemer ‘De Betere Keuze’ bieden we ook gezondere alternatieven aan, zoals volkoren- of groentevarianten en er zijn dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten. Mijn favoriet zijn de ‘Deugnieten’: zachte, zoete broodmannetjes in de vorm van de kwajongens Max en Moritz.”

 

Max en Moritz als broodmannetjes in de oven

De twee kwajongens Max en Moritz wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…

Eerste bezoekers proeven lekkernijen uit de oven

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.