Wereld van Sindbad in Efteling krijgt snel vorm

Gepubliceerd op 26 november 2021 om 20:58

Bouw attracties Sirocco en Archipel in volle gang

Direct na de Nederlandse zomervakantie is in de Efteling gestart met het aanpassen van het parkdeel Reizenrijk. Nieuw zijn straks Sirocco en Archipel, die op dit moment in slechts een paar maanden tijd verrijzen tegenover de overdekte achtbaan Vogel Rok. De aangepaste attracties krijgen het thema van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht.

 

 

De attractie Vogel Rok is al een element uit één van de zeven zeereizen van Sindbad. Tegenover deze attractie, in de hoek van Reizenrijk, wordt de Wereld van Sindbad nu uitgebreid. Met Archipel, een spannend avontureneiland waar jonge ontdekkingsreizigers kunnen spelen en ontdekken. En met Sirocco, waar bezoekers in een handelsschuitje stappen en een duizelingwekkend avontuur beleven als er een wervelwind op zee opsteekt.

 

Sinds begin september is het bouwterrein tegenover Vogel Rok enorm veranderd. Eerst zijn de kookpotten weggehaald en is het doolhof opgeruimd. Vervolgens is de vijver van Archipel uitgegraven en wordt de kap van Sirocco met nieuw riet gedekt. Deze maand wordt nog een aantal grote bomen geplant en groen gezet en in het voorjaar van 2022 volgt de overige beplanting voor de omgeving van de twee attracties. Achter de schermen wordt ook druk gewerkt aan de thematisering van beide attracties, zodat bezoekers zich deze winter echt in de Wereld van Sindbad wanen.

 

Benieuwd hoe deze werkzaamheden eruit zien? Bekijk dan hier de eerste aflevering van de making-of van de Wereld van Sindbad:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.