Home » Rijken Efteling » ANDERRIJK » Spookslot

Spookslot


Locatie Anderrijk

Type Volledig geconditioneerd binnentafereel

Ontwerp Ton van de Ven

Bouwer Efteling

Geopend 10 mei 1978

Horeca Witte Walvis

Thema Griezel, Keltisch

Verhaal verteld door Tom van Beek

Muziek Danse Macabre van Camille Saint-Saëns

Figuren onbekend

Kosten ƒ 3,5 miljoen

Hoogste punt 20 m (toren)

Ritduur 7 minuten

Capaciteit 1000 per uur

Oppervlakte 1220 m²


Het Spookslot is een spookhuis in Anderrijk. De attractie is opgetrokken als een ruïne van een kasteel, waarin bezoekers iedere tien minuten middels een volledig geconditioneerd binnentafereel een voorstelling kunnen bekijken. Door middel van decor, licht, muziek, animatronics en speciale effecten komen tijdens de voorstelling de catacomben en het kerkhof van een klooster tot leven.

Het Spookslot is te bereiken halverwege de Pardoes Promenade, via de poort met het grote slot aan het Sterrenplein, of vanaf de Piraña door de tunnel tegenover de wildwaterbaan of vanaf het pad ten westen van de Gondoletta, via het Heksenpad. De ingang ligt aan het Spookslotplein, vlakbij PandaDroom.

De attractie werd ontworpen door Ton van de Ven en geopend in 1978. Het was de eerste grote attractie waar Van de Ven de creatieve leiding had en markeert de start van een groot meerjarenplan dat tot in de jaren tachtig werd uitgewerkt om van het natuurpark De Efteling een groot attractiepark te maken. De unieke uitvoering van het Spookslot was van grote invloed op veel latere attracties in de Efteling.