Hoogste punt Efteling-attractie Danse Macabre bereikt

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 12:42

Koen Sanders – Directeur Product, Merk & Imago: “We zijn echt aan het investeren in de toekomst. Het hoogste punt van Danse Macabre staat daar mooi symbool voor. Passend bij onze gebiedsvisie bouwen we in een keer een compleet nieuw themagebied. Geïnspireerd op het iconische Spookslot voegen we een griezelbeleving met extra dimensie toe aan de Efteling. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is tevens uniek en nog nergens ter wereld gebouwd. Ik ben ontzettend trots op het hele project en kijk uit naar najaar 2024.”

Een bijzondere mijlpaal voor de bouw van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre. Vanochtend werd het hoogste punt behaald van het 20 meter hoge griezelige attractiegebouw. Directeur Product, Markt & Imago Koen Sanders sprak de aanwezige pers toe en gaf het officiële teken voor het hijsen en plaatsen van een vier meter hoge spitse toren. 

Over Danse Macabre

Efteling-attractie Danse Macabre laat bezoekers straks dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. Op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee, met daarop 6 kleinere draaischijven, staan 6 koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers plaats kunnen nemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling in 2024. Het 20 meter hoge attractiegebouw ligt in een compleet nieuw mysterieus themagebied van 17.000m² met horeca, retail en entertainment.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.