Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 16:15

Het Efteling Grand Hotel gaat de hoogte in en daarmee worden de eerste contouren van het gebouw zichtbaar. Vanochtend werden met behulp van een grote rupskraan de eerste prefab gevelelementen van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling geplaatst. De ruim 350 voorgefabriceerde onderdelen, welke variëren in gewicht van 3.000 tot 30.000 kilo, worden de komende maanden op de bouwplaats gemonteerd. Van begane grond tot aan het dak wordt 5.400 m² aan prefab gevelelementen geplaatst.

 

 

Nicole Scheffers, Directeur Park & Resorts: “Na een langere aanloopperiode van voorbereiding ben ik blij dat we nu vooruit kunnen met de bouw. Er is achter de schermen heel hard gewerkt om nu vlot te kunnen doorpakken zoals we dat voor ogen hadden. Ik ben trots dat onze gasten eindelijk kunnen zien hoe bijzonder het Efteling Grand Hotel gaat worden.”

 

Het Efteling Grand Hotel wordt in de komende maanden etage voor etage vanaf de begane grond tot aan het dak als een soort puzzel in elkaar gezet. De prefab gevelelementen komen aan op de bouwplaats inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren. Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenkant.  

 

Efteling Grand Hotel

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt 7 etages en wordt 106 meter breed. Het Efteling Grand Hotel krijgt 140 hotelkamers en suites met in totaal 644 bedden. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een zwembad met spafaciliteiten, 2 restaurants en 2 souvenirwinkels met een totaaloppervlakte van 450 m². De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. Het Efteling Grand Hotel opent naar verwachting in 2025.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.