Ouwehands Dierenpark in hoger beroep om Rosse neushoornvogels

Gepubliceerd op 9 maart 2024 om 11:23

Op 23 januari 2024 vond er een rechtszaak plaats tussen Ouwehands Dierenpark en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Onderwerp waren twee Rosse neushoornvogels waarvan volgens het Ministerie van LNV de legale herkomst niet voldoende kon worden aangetoond. Het Ministerie eiste inbeslagname van deze bijzondere vogels. De rechtbank heeft geoordeeld dat de neushoornvogels in beslag genomen kunnen worden. Ouwehands Dierenpark gaat in hoger beroep.

 

Ouwehands Dierenpark is teleurgesteld en verontwaardigd over de uitspraak. Het park is overtuigd van haar juiste handelen in 2009 en in het kader van dierwelzijn is de inbeslagname uitermate verontrustend en niet proportioneel. De dieren leven al vijftien jaar in hun verblijf met dagelijks goede zorg en gegarandeerd goed welzijn. Het Ministerie heeft aangeven dat de vogels naar een nog onbekende opslaghouder zullen gaan. Dit verhuizen zal stressvol zijn en de nieuwe locatie zal niet beter zijn dan het huidige verblijf. Verwacht wordt dat zij ergens in een klein verblijf achter de schermen verdwijnen.

 

“We gaan in hoger beroep en zullen er alles aan doen om het dierwelzijn van de neushoornvogels te beschermen”, aldus directeur Robin de Lange.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.