Inbeslagname neushoornvogels Ouwehands Dierenpark uitgesteld in afwachting van hoger beroep

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 05:59

Op donderdagochtend 11 april 2024 vond er een uitspraak plaats over de mogelijke inbeslagname van de rosse neushoornvogels in Ouwehands Dierenpark. Het park heeft naar aanleiding van een eerdere uitspraak van de rechtszaak op 7 maart 2024 hoger beroep aangevraagd. Hierin werd bepaald dat de dieren op korte termijn inbeslaggenomen worden. De inbeslagname is nu in ieder geval uitgesteld tot de uitspraak in het proces van het hoger beroep. 

In de uitspraak van 7 maart 2024 werd besloten dat de rosse neushoornvogels inbeslaggenomen worden. Met het hoger beroep hoopt het dierenpark voor een andere uitkomst. De dieren op korte termijn al verhuizen, en wellicht na het hoger beroep met positieve uitkomst voor het park nog een keer, zal in het kader van dierwelzijn een totaal ongewenste situatie zijn. Daarom vocht het dierenpark park voor uitstel van de inbeslagname. Dit verzoek is gelukkig gehonoreerd. 

“Wij zijn blij met de uitspraak dat de inbeslagname van de neushoornvogels is opgeschort. Inbeslagname zou het welzijn van deze vogels enorm schaden. Wij zijn blij dat de rechter dit ook heeft ingezien en we zullen ons nu verder voorbereiden op het hoger beroep in deze zaak”, aldus Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark. 

Wanneer het hoger beroep plaatsvindt is nog niet duidelijk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.