Efteling onthult openingsdatum en binnenkant van nieuwe attractie Danse Macabre

Gepubliceerd op 11 juli 2024 om 13:26

Vanaf 31 oktober 2024 opent Danse Macabre voor elke moedige sterveling

Video: Efteling onthult binnenkant en openingsdatum van nieuwe attractie Danse Macabre. ©Efteling 

Al twee jaar wordt er dag in dag uit gewerkt aan een nieuwe attractie in de Efteling: Danse Macabre. Op de plek waar vroeger het Spookslot stond, verrees beetje bij beetje een mysterieuze abdij met een huiveringwekkende geschiedenis. Het vervallen gebouw is inmiddels in volle glorie vanachter de bouwhekken te bewonderen. Voor het eerst deelt Efteling nu beelden van de binnenkant van de abdij, met recent geplaatste 

koorbanken, oude elementen uit het Spookslot die zijn hergebruikt én een immens groot orgel. Vanaf 31 oktober opent Danse Macabre de deuren voor de bezoekers van de Efteling.

 

Efteling onthult de binnenkant van de nieuwe attractie Danse Macabre die op 31 oktober opent. ©Efteling

Ontwerper Jeroen Verheij: “Het bizarre -en ook tegelijkertijd het mooie- is dat je als ontwerper aan het begin staat van het verzinnen en schetsen, van wat we nu laten zien. Dat betekent dat ik nu eigenlijk in mijn eigen tekening sta. Ik hoop dat onze gasten overdonderd worden door wat ze zien als ze straks deze kapel binnenkomen. Het is een enorm indrukwekkende ruimte. Dit wordt een onvergetelijke attractie." 

 

Foto: Ontwerper Jeroen Verheij in zijn ontwerp Danse Macabre. ©Efteling

Over Danse Macabre 

Vanaf 31 oktober 2024 laat de Efteling bezoekers van Danse Macabre dansen op een grote draaischijf van 18 meter doorsnee met daarop 6 kleinere draaischijven met ieder 1 koorbank voor 18 personen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling. Het 20 meter hoge attractiegebouw ligt in een compleet nieuw mysterieus themagebied van 17.000m² met horeca, retail en bijpassend entertainment: het Huyverwoud. 

 

Foto('s) binnenkant, Danse Macabre. ©Efteling

Het Huyverwoud 

Bezoekers van de Efteling betreden het griezeligste stukje Efteling via een onheilspellend abdijplein. Daar vinden ze onder meer duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een poort lopen bezoekers vanaf 8 jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij vol beleving leidt hen via de kruysgang, de kruydentuyn, een grimmig kerkhof en een griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen. 

 

Danse Macabre, vanaf 31 oktober open in de Efteling, voor elke moedige sterveling. 

Video hierboven

Zesde aflevering making of: Danse Macabre

Alle afleveringen

Reactie plaatsen

Reacties

jolan
4 dagen geleden

we gaan het zien want vind het te lang duren voor dat het open gaat

Erwin || Eftel-site.nl
4 dagen geleden

Er moeten natuurlijk nog best wel wat dingen gebeuren. En goed werk kost nu eenmaal tijd.