Openingsdatum Sirocco en Archipel bekend

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 11:22

De Wereld van Sindbad, met de attracties Sirocco en Archipel, opent op zaterdag 1 januari 2022. Met deze 2 cadeautjes start 2022, het jaar waarin de Efteling haar 70ste verjaardag viert, extra feestelijk!

Ontdek de Wereld van Sindbad
Sirocco en Archipel verrijzen tegenover de overdekte achtbaan Vogel Rok. De aangepaste attracties krijgen het thema van Sindbad de Zeeman, uit de verhalen van 1001 Nacht. De attractie Vogel Rok is al een element uit één van de zeven zeereizen van Sindbad. Tegenover deze attractie, in de hoek van Reizenrijk, wordt de Wereld van Sindbad nu uitgebreid. Met Archipel, een waterspeelplaats waar jonge ontdekkingsreizigers de elementen trotseren en op zoek gaan naar verrassingen die er verscholen liggen. En met Sirocco, waar je met het hele gezin een duizelingwekkend avontuur beleeft totdat de storm weer gaat liggen.

The Making-of: Wereld van Sindbad

De bouw van de attracties Sirocco en Archipel is nog in volle gang, en jij kunt meekijken! In aflevering 1 gingen we in gesprek met uitvoerder Frank. Wat is er allemaal al gebeurd, en wat komt er nog aan? Ontwerper Sander de Bruijn vertelt ons meer over de Wereld van Sindbad, en licht een tipje van de sluier over wat we straks allemaal gaan zien. Tijdens aflevering 2 horen we van landschapsarchitect Ivo meer over het landschap en de beplanting. Pim-Martijn, coördinator bij Decoratie & Vormgeving, vertelt ons over het proces wat plaatsvindt bij het vertalen van het ontwerp naar de realiteit. Tijdens de kerstvakantie verschijnt de derde aflevering. Hierin geeft componist René Merkelbach een preview van de bijzondere muziek!