Nieuw hotel en vernieuwd themagebied in 2024

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 09:29
© Efteling.com

In 2024 opent de Efteling een imposant nieuw hotel én een compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie!

Hoewel de Efteling op dit moment gesloten is en het nog niet bekend is wanneer we weer open mogen, kijken we vooruit richting de toekomst. In 2024 breiden we de Efteling uit met een imposant hotel naast de Hoofdentree. Bovendien voegen we een compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie toe! De werkzaamheden voor beide toevoegingen starten in 2022, het jaar dat de Efteling haar 70-jarig jubileum viert.

Imposant nieuw hotel

In 2024 kunnen bezoekers voor het eerst overnachten ín het attractiepark. Het nieuwe hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling met 143 kamers, zeven verdiepingen, twee restaurants en een spa. Het wordt naast de Hoofdentree, het Huis van de Vijf Zintuigen, gebouwd.

Vernieuwde themagebied met overdekte attractie

In 2024 komt er niet alleen een nieuw hotel, ook voegen we compleet vernieuwd themagebied met een overdekte attractie toe. Het vernieuwde themagebied met overdekte attractie wordt aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal de bekende attractie Spookslot uit 1978 na de zomer plaatsmaken. De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting kunnen straks ongeveer 1.250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven. Op een later moment volgen meer details over het themagebied en een eventueel afscheidsmoment van het Spookslot.

Start werkzaamheden

De sluiting van het park is aangegrepen om alvast voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel uit te voeren. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van dit jaar beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de Hoofdentree wordt gerealiseerd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats. De werkzaamheden voor het vernieuwde themagebied starten ook in de loop van 2022.