Een waardig afscheid voor Efteling-attractie Spookslot

Gepubliceerd op 19 juli 2022 om 10:50

Met een spookachtig slotstuk bewijzen we de iconische attractie Spookslot de laatste eer. Ontdek in deze blog wat je allemaal kunt verwachten en wanneer.

Decennialang jaagt het Spookslot jong en oud de stuipen op het lijf. Op zondag 4 september beleef je dit spannende spektakel voor het laatst. De iconische attractie maakt namelijk plaats voor een duister nieuw themagebied met de nieuwe griezelige attractie: Danse Macabre.

Win tickets voor de allerlaatste nacht van het Spookslot

Tijdens de allerlaatste nacht van het Spookslot, de nacht van zaterdag 3 september op zondag 4 september, krijgen ruim 2.000 gelukkigen de kans om de laatste eer te bewijzen aan het Spookslot. In het holst van de nacht maken zij een korte, spannende wandeling door een deel van de Efteling en bezoeken aansluitend de attractie. 
Wil jij kans maken op deze unieke ervaring in het donker? Doe mee aan de winactie en ga op zoek naar de verborgen sleutels. Hoe sneller je alle sleutels gevonden hebt, hoe meer kans je maakt op tickets voor de Efteling Spooknacht. 

Laatste show Spookslot op 4 september

Op 4 september nemen Efteling-medewerkers samen met bezoekers definitief afscheid van deze iconische attractie, waar velen hebben leren griezelen. Het vaste team van Spookslot-medewerkers zal de laatste show begeleiden en daarna voor de allerlaatste keer de deuren van de spookruïne sluiten. Het attractiepark is op zondag 4 september tot 22.00 uur geopend.

Speciale Spookslot-pin en bijzonder afscheidsboek

In de afscheidsweek zal er bijzondere pin van het Spookslot verkrijgbaar zijn. Daarnaast wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw afscheidsboek met prachtige schetsen en foto’s van de attractie. 

Spookslot vereeuwigd in twee bijzondere video’s

Natuurlijk neemt de Efteling na 44 jaar trouwe dienst niet zomaar afscheid van het Spookslot. Naast de bijzondere pin en fotoboek, wordt het Spookslot ook digitaal vereeuwigd! Met een virtual reality-video kunnen liefhebbers zichzelf onderdompelen in het verhaal en de show waarin balustrades bewegen en grafzerken dansen op de herkenbare muziek. Alle details zijn vastgelegd en kunnen met of zonder een virtualrealitybril bekeken worden. Ook verschijnt er een walk-through video waarin de kijker al wandelend wordt meegenomen door de attractie, inclusief een prachtige registratie van de show. Beide video’s worden later deze zomer gepubliceerd op het Efteling-YouTube kanaal.