Vanaf april geen hondenkennel-service meer

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 09:31

De Efteling stopt vanaf april met het aanbieden van de gratis hondenkennel-service naast de Hoofdentree.

Huisdieren zijn niet toegestaan in het Efteling Park, op hulp- en geleidehonden na. Als extra service bieden we al sinds 1956 een gratis hondenkennel aan. In de loop der jaren is de wet- en regelgeving rondom hondenopvang-services vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) veel veranderd. We kunnen de hondenopvang niet zo professioneel aanbieden als we graag zouden willen. We zijn hier natuurlijk niet in gespecialiseerd. Nu we bezig zijn met de vernieuwing van het totale entreegebied, heeft de Efteling besloten om de hondenkennel-service vanaf april 2022 niet meer aan te bieden. Wel zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken voor een professioneel alternatief in de buurt.

De Efteling blijft, net als eerder, actief en goed controleren of er geen honden opgesloten zijn in auto’s op het parkeerterrein van de Efteling. Als dat wel het geval is, wordt direct contact opgenomen met de politie.

Hulp- en geleidehonden wel toegestaan

Hulp- en geleidehonden blijven wel welkom in de Efteling. Een hulp- of geleidehond moet herkenbaar zijn door een hesje en op de dag van het bezoek worden aangemeld bij de Gastenservice. Hulp- of geleidehonden mogen mee in alle winkels en restaurants, ook kunnen ze mee in een aantal attracties.

Honden in de vakantieparken

Honden zijn ook van harte welkom in de vakantiewoningen van Vakantiepark Efteling Bosrijk en de hutten van Vakantiepark Efteling Loonsche Land, met uitzondering van de allergeenarme accommodaties. Neem jij je hond mee? Geef dit dan vooraf bij je boeking aan. Blijf jij binnenkort met je hond overnachten in één van de accommodaties van de Efteling? Dan word je deze week nog persoonlijk geïnformeerd.