Efteling Wonderland opent 28 maart

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 22:21

De Efteling is jarig, daarom organiseren de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas het maffe verjaardags-theefeestje in de moestuin van de haas.

“De Efteling viert haar zeventigste verjaardag in woelige tijden. Het belang van samen zijn en af en toe ontsnappen aan de realiteit is belangrijker dan ooit. We hebben duidelijk gekozen voor een sprookje waarbij feest centraal staat. Juist door het tijdelijke karakter maken we dit jubileumjaar extra bijzonder,” licht Algemeen Directeur Fons Jurgens toe. “Tijdelijk, maar wel vernieuwend. Want voor het eerst gaan onze bezoekers als eregasten zelf actief meespelen in een sprookjesscène. Samen met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas zijn onze bezoekers onderdeel van de beleving. De Efteling zal altijd trouw blijven aan het sprookje maar gaat ook mee met de tijd. Zo kunnen we op weg naar de volgende zeventig jaar.”

Het tijdelijke sprookje Efteling Wonderland is van 28 maart tot en met 3 oktober te beleven.

Tijdelijk sprookje voor jarige Efteling

Efteling-creatief Robert-Jaap Jansen, vertelt ons meer over het tijdelijke sprookje Efteling Wonderland. “Al zeventig jaar is de Efteling een bijzondere Wereld vol Wonderen. Een Wonderland waar je letterlijk in stapt en onverwachte dingen kunt meemaken. Tussen april en oktober is er iets bijzonders aan de hand op de Speelweide van de jarige Efteling. Via een konijnenhol betreden gasten, net als Alice uit het bekende Engelse sprookje, het Efteling Wonderland. Hier gaat het maffe verjaardags-theefeestje net beginnen. En ook hier kun je van alles beleven.

Door het konijnenhol

Robert-Jaap: “Op de Speelweide stap je, via een konijnenhol, de moestuin van de Maartse Haas in. Hier wordt de hele dag door het maffe verjaardags-theefeestje gegeven. Het is er feestelijk versierd met slingers en lampionnen. Er staat een grote feesttafel met stoelen waar we zo kunnen aanschuiven. Natuurlijk zijn er theepotten, kopjes, taartjes en feesthoedjes. Het is er een vrolijke boel! Er zijn zelfs zeven speciale stoelen, gereserveerd voor Efteling-bewoners. Zouden die nog komen of durven we erop te gaan zitten? De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas heten de gasten hartelijk welkom. Stipt om 16.00 uur zingen ze samen met alle gasten het speciale lied voor de jarige Efteling. Ze maken er een maf verjaardags-theefeestje van en iedereen is welkom!"

Ontmoet de feestgangers

Robert-Jaap: “Op het maffe verjaardags-theefeestje is altijd wel een feestganger aanwezig. De altijd drukke Maartse Haas nodigt je uit om plaats te nemen in zijn moestuin, die helemaal is ingericht voor dit speciale feest. Al zingend en dansend probeert hij het theefeestje in goede banen te leiden en tegelijkertijd wat rommel op te ruimen. De Gekke Hoedenmaker heeft voor iedereen een passend feesthoedje en een niet-passende rijm. Hij gunt iedereen een goede hoed en organiseert daarom een hoeden-modeshow! Het Witte Konijn heeft altijd haast. Tenslotte moet iedereen op tijd zijn op het maffe verjaardags-theefeestje. Je hoort hem van verre en als je goed oplet kun je hem ook wel eens ergens zien. Hij wijst de gasten de weg en roept te pas en te onpas: “Het is tijd! Tijd voor feest!”.