Efteling onthult schets, naam en details van het nieuwe hotel!

Gepubliceerd op 6 april 2022 om 09:44

Na de zomer start de bouw van het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling, om naar verwachting in 2024 te openen.

Efteling Grand Hotel wordt groots en uitnodigend

Het grootste hotel binnen de wereld van de Efteling krijgt de naam Efteling Grand Hotel. Het imposante gebouw van 7 verdiepingen krijgt met een 106 meter brede voorgevel een grootse uitstraling. De open architectuur met verwijzingen naar de rijke historie van de Efteling maakt het herkenbaar en uitnodigend. Een van de blikvangers is de reusachtige klok met slinger, hoog in het groen geoxideerde koperen dak met 7 torens. De opvallende glazen serre krijgt een klassieke vormgeving en verdeelt zich over 2 verdiepingen. Het groene plein tussen de Hoofdentree en het nieuwe hotel vormt een aangename pleisterplaats voor hotelgasten en parkbezoekers. De 9 meter hoge en 16 meter brede arcadeboog, waardoor bezoekers straks het park in lopen zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst.

Magnifiek uitzicht

Het Efteling Grand Hotel is gelegen achter de Hoofdentree van het park, met uitzicht op de watershow Aquanura en het Sprookjesbos. “Deze imposante en unieke toevoeging komt op misschien wel de meest centrale plek van de Wereld van de Efteling. Passend bij onze gebiedsvisie wordt het hele gebied rondom het nieuwe hotel aangepakt. Daarbij hebben wij ons laten inspireren door elementen uit de historie van het park en door Scandinavische havensteden. Dit hotel past qua ontwerp bij andere karakteristieke gebouwen in de Efteling, maar krijgt door zijn vorm en functie een geheel eigen karakter. De natuur, het groen en het water vormen de verbindende factor. Hotelgasten, maar ook bezoekers van het attractiepark, kunnen straks van vroeg tot laat de wonderlijke omgeving van deze nieuwe pleisterplaats ontdekken”, vertelt Sander de Bruijn, hoofdontwerper van het nieuwe hotel.

Verblijf met uitzicht op Aquanura en het Sprookjesbos

Het nieuwe hotel krijgt 7 verdiepingen, 143 kamers en circa 700 bedden. Hiermee komt het totaal aantal bedden binnen de Wereld van de Efteling op bijna 3900. Het Efteling Grand Hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van Efteling en het allereerste hotel ín het park. Verblijfsgasten lopen na het ontbijt dus zo de Efteling in en net zo gemakkelijk weer even terug naar de hotelkamer. Na een dag Efteling is het heerlijk om te ontspannen in de spa of met de hele familie kopje onder te gaan in het zwembad. Voor een lekker hapje of drankje hoef je niet ver te lopen. Er zijn straks 2 restaurants, één op de begane grond en één op de eerste verdieping, met zitgelegenheid binnen, in de serre én op het terras met uitzicht op watershow Aquanura. Ook komen er 2 souvenirwinkels in het hotel met een totaaloppervlakte van ruim 450 m2! De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers.

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen. De bouw van het nieuw hotel start na de zomer. Naar verwachting opent Efteling Grand Hotel in 2024.